Μια πολύ εύκολη και γρήγορη αλμυρή τάρτα.
Χρησιμοποιούμε φύλλο σφολιάτας για να αποφύγουμε τη φασαρία, ή αν θέλουμε μπορούμε να ανοίξουμε δικό μας.
Με αυτά τα τυριά και τη ντομάτα, γίνεται πολύ νόστιμη και ζουμερή.
Δοκιμάστε τη!
Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Υλικά
• 1 φύλλο σφολιάτας
• 2 χωριάτικα λουκάνικα (250 γρ.) σε φετούλες
• 150 γραμ. τυρί κρέμα
• 100 γραμ. φέτα τρίμμα
• 100 γραμ. ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
• 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 1 ντομάτα σε κυβάκια
• 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
• 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 30 γραμ. φυτίνη
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χρησιμοποιούμε φύλλο σφολιάτας για να αποφύγουμε τη φασαρία, ή αν θέλουμε μπορούμε να ανοίξουμε δικό μας.
Με αυτά τα τυριά και τη ντομάτα, γίνεται πολύ νόστιμη και ζουμερή.
Δοκιμάστε τη!
Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Υλικά
• 1 φύλλο σφολιάτας
• 2 χωριάτικα λουκάνικα (250 γρ.) σε φετούλες
• 150 γραμ. τυρί κρέμα
• 100 γραμ. φέτα τρίμμα
• 100 γραμ. ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
• 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 1 ντομάτα σε κυβάκια
• 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
• 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 30 γραμ. φυτίνη
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τη σφολιάτα. Τη βουτυρώνουμε ελαφρά και με ένα πηρούνι, την τρυπάμε πολλές φορές. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τη γεμίζουμε με ρύζι, ή όσπρια, ή κεραμικές μπίλιες, για να μην φουσκώσει. |
|
Ψήνουµε την σφολιάτα σε καλά προθερµασµένο φούρνο, στους 200°C, για 10'. Αφαιρούµε τη λαδόκολλα µε τα φασόλια και την αφήνουμε στην άκρη να παγώσει. Πλένουμε, καθαρίζουμε πολύ καλά και κόβουμε τα λαχανικά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα κόβουμε. |
|
Σε
μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φυτίνη, το
κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε μέχρι να
γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους. |
|
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει για 10'. Έπειτα ρίχνουμε τη φέτα και το ανθότυρο, (αφού τα θρυμματίσουμε με τα χέρια μας ή με πηρούνι), το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. |
|
Αδειάζουμε το μείγμα στην σφολιάτα και ψήνουµε σε καλά
προθερµασµένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30' περίπου, (ή
στον αέρα στους 170°C), μέχρι να ροδίσει καλά (εξαρτάται από το φούρνο). Όταν είναι έτοιμη, την βγάζουμε απ᾿ τον φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 10', την κόβουμε και την απολαμβάνουμε |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.