Header Ads

Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη αλμυρή τάρτα.
Χρησιμοποιούμε φύλλο σφολιάτας για να αποφύγουμε τη φασαρία, ή αν θέλουμε μπορούμε να ανοίξουμε δικό μας.
Με αυτά τα τυριά και τη ντομάτα, γίνεται πολύ νόστιμη και ζουμερή.
Δοκιμάστε τη!


Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα

Υλικά

•    1 φύλλο σφολιάτας
•    2 χωριάτικα λουκάνικα (250 γρ.) σε φετούλες
•    150 γραμ. τυρί κρέμα
•    100 γραμ. φέτα τρίμμα
•    100 γραμ. ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
•    100 γραμ. κρέμα γάλακτος
•    1 ντομάτα σε κυβάκια
•    2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
•    2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    30 γραμ. φυτίνη
•    ρίγανη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Τη βουτυρώνουμε ελαφρά και με ένα πηρούνι, την τρυπάμε πολλές φορές.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τη γεμίζουμε με ρύζι, ή όσπρια, ή κεραμικές μπίλιες, για να μην φουσκώσει.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Ψήνουµε την σφολιάτα σε καλά προθερµασµένο φούρνο, στους 200°C, για 10'.
Αφαιρούµε τη λαδόκολλα µε τα φασόλια και την αφήνουμε στην άκρη να παγώσει.
Πλένουμε, καθαρίζουμε
πολύ καλά και κόβουμε τα λαχανικά.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα κόβουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φυτίνη, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει για 10'.
Έπειτα ρίχνουμε τη φέτα και το ανθότυρο, (αφού τα θρυμματίσουμε με τα χέρια μας ή με πηρούνι), το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τάρτα σφολιάτας με τυριά και λουκάνικα
Αδειάζουμε το μείγμα στην σφολιάτα και ψήνουµε σε καλά προθερµασµένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30' περίπου, (ή στον αέρα στους 170°C), μέχρι να ροδίσει καλά (εξαρτάται από το φούρνο).
  
Όταν είναι έτοιμη, την βγάζουμε απ᾿ τον φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 10', την κόβουμε και την απολαμβάνουμε


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια