Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική τροφή, που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους.
Μια πολύ ωραία και νηστίσιμη εκδοχή, είναι με μπόλικο σκορδάκι στο φούρνο.
Απλό, εύκολο, γρήγορο και πάρα πολύ νόστιμο.
Μανιτάρια σκορδάτα στο φούρνο
Υλικά
• 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
• 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες (περίπου ½ κιλό) ψιλοκομμένες
• 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό (μακεδονήσι) ψιλοκομμένο
• 2 - 3 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Μια πολύ ωραία και νηστίσιμη εκδοχή, είναι με μπόλικο σκορδάκι στο φούρνο.
Απλό, εύκολο, γρήγορο και πάρα πολύ νόστιμο.
Μανιτάρια σκορδάτα στο φούρνο
Υλικά
• 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
• 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες (περίπου ½ κιλό) ψιλοκομμένες
• 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό (μακεδονήσι) ψιλοκομμένο
• 2 - 3 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, (τα φυλάμε στην άκρη για ζωμό λαχανικών), τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Τα τοποθετούμε σ᾿ ένα μπολ, ή κατ᾿ ευθείαν σ᾿ ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. |
|
Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τ᾿ ανακατεύουμε καλά. | |
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170°C, ή σε αντιστάσεις στην
τελευταία σχάρα, στους 200°C, περίπου για 1 ώρα, μέχρι να πιει τα ζουμιά
του και να μείνει με το λάδι του. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε δυο - τρεις φορές, για να βρέχονται τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους. Τρώγονται καλύτερα ζεστά, ή συνοδεύουν θαυμάσια τα ψητά κρέατα ή τα κυνήγια. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.