Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά

Τα φαγητά της γιαγιάς - Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Μια πάρα πολύ νόστιμη και ελαφριά σάλτσα, για όλα τα ζυμαρικά μας.
Με όλη τη φρεσκάδα και την οξύτητα του γιαουρτιού, σε συνδυασμό με τη γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών και την πικάντικη γεύση του τυριού, δίνει ένα αποτέλεσμα ... να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!


Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά

Υλικά

•    2 κεσεδάκια (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
•    1½ φλυτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
•    1 κρεμμυδάκι χλωρό σε ροδέλες
•    1 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
•    ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε (τσιγαρίζουμε) το κρεμμύδι, μαζί με το κρεμμυδάκι το χλωρό και το σκόρδο. 
Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και ρίχνουμε το τυρί.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Σβήνουμε το «μάτι» της κουζίνας, ρίχνουμε το μαϊντανό, κι ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί και να δέσει λίγο η σάλτσα.
Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι.

Όταν τη σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


-- Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κόψει η σάλτσα μας, φροντίζουμε να έχουμε βγάλει το γιαούρτι από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν.


5 σχόλια:

  1. Γιατί μου κόβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην σου κόψει η σάλτσα, βγάλε το γιαούρτι από το ψυγείο μισή ώρα νωρίτερα πριν το χρησιμοποιήσεις.
      Πριν ρίξεις το γιαούρτι στο τηγάνι, βγάλε το από τη φωτιά, άστο 1'- 2' να σταματήσει ο βρασμός, ρίξε το γιαούρτι και θα είναι εντάξει.

      Διαγραφή
  2. απλά τέλεια!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ καλή και απλή συνταγή.Εγώ πρόσθεσα και μανιτάρια πορτομπελο με παπαρδελες για ζυμαρικά.Έγινε τέλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ηλία πολύ ωραία η παραλλαγή σου, σίγουρα θα την δοκιμάσω.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.