Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και φασκόμηλο

Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και φασκόμηλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τις πατάτες, όπως και να τις μαγειρέψουμε, δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος που να μην του αρέσουν.
Ειδικά αν είναι ψημένες στο φούρνο, με αρωματικά και σπιτικό ζωμό, τότε μιλάμε για το τέλειο συνοδευτικό για τα κρέατά μας, που όμως τρώγεται θαυμάσια και σκέτο.

 

Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και φασκόμηλο


Υλικά

•   5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
•   1 κρασοπότηρο ζωμό κρέατος ή νερό
•   3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
•   1 κουτ. γλυκού βούτυρο ή φυτίνη
•   ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   1 λεμόνι (το χυμό του)
•   4 - 5 φύλλα φασκόμηλο
•   1 κλωνάρι δεντρολίβανο
•   ρίγανη
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.

Σε ένα πυρέξ ή ταψί, κόβουμε και ρίχνουμε τις πατάτες.
Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε μια άκρη ρίχνουμε το ζωμό και κουνάμε το πυρέξ να πάει παντού.
Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και φασκόμηλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψήνουμε για 1΄ και 30΄ περίπου, έως ότου ροδίσουν οι πατάτες και πιεί τα υγρά του.

Τρώγονται σκέτες, ή συνοδεύουν κρεατικά, ψάρια, ή πουλερικά.

Μερίδες: 4




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.