Header Ads

Λουκανόπιτα με τυριά

Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Από τις ωραιότερες, σπιτικές πίτες, που μπορούμε να φτιάξουμε και μάλιστα πανεύκολα και πάρα πολύ γρήγορα.
Γίνεται ακόμα νοστιμότερη, αν την φτιάξουμε με σπιτική σφολιάτα, αλλά και με φύλλο του εμπορίου ή ακόμη και με χωριάτικο φύλλο  για πίτες, μια χαρά θα είναι.

 
Λουκανόπιτα με τυριά

Υλικά

•     1 πακέτο φύλλο σφολιάτας ή χοντρό για πίτες
•     600 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα
•     150 γραμ. κασέρι τριμμένο
•     6 φέτες πικάντικο τυρί του τόστ
•     2 κουτ. σούπας κέτσαπ
•     6
κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
•     ρίγανη
•     ½
κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για πίτσα
•     100 γραμ. φυτίνη λιωμένη για τα φύλλα

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα λουκάνικα, βγάζοντας την εξωτερική τους μεμβράνη και τα κόβουμε στα δύο, κατά μήκος. 
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι, διαστάσεων περίπου 24 x 30 εκ. και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
(Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας για πίτα, κρατάμε τρία για επάνω και στρώνουμε κάτω τα υπόλοιπα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα).
Απλώνουμε το κασέρι και ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών.
Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αραδιάζουμε τα λουκάνικα, τ᾿ αλείφουμε με την κέτσαπ, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τα καλύπτουμε με τις φέτες του τόστ. 
Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού, γυρνάμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, γύρω - γύρω στο σκεύος, και τα βουτυρώνουμε.
Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα, (ή τα τρία φύλλα που κρατήσαμε, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα), βουτυρώνουμε και χαράζουμε σε κομμάτια.
Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λουκανόπιτα με τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, (ή αν βάλουμε φύλλο για πίτες, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 190°C), για 40΄- 45΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει η λουκανόπιτα.

Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 5΄, την κόβουμε και την απολαμβάνουμε.

Τεμάχια: 12

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Όταν λέμε 'Πικάντικο' τυρί του τοστ, γίνεται να μου πείτε 1 παράδειγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου καλύτερα να ρωτήσεις στο κατάστημα που αγοράζεις τυροκομικά, ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις κιόλας.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.