Ένα ωραιότατο και πανεύκολο λικέρ, που γίνεται μέσα σε δυο - τρεις μέρες.
Μπορούμε να το φτιάξουμε με όποιο ποτό θέλουμε, αλλά καλύτερο γίνεται με βότκα, που δεν έχει δυνατό άρωμα και γεύση.
Μοιάζει πάρα πολύ, με τα περισσότερα δημοφιλή λικέρ καφέ, του εμπορίου.
Υλικά
• 160 γραμ. καφέ εσπρέσσο αλεσμένο
• 700 ml. βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
• 700 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον καφέ εσπρέσσο, (αν δεν έχουμε μηχανή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπρίκι για εσπρέσσο, σαν αυτό της φωτογραφίας).
Τον αφήνουμε τον εσπρέσσο να κρυώσει, κι αν θέλουμε να μην έχει καθόλου υπολείμματα, τον περνάμε από φίλτρο του καφέ.
Μετράμε την ποσότητα που φτιάξαμε, (εμένα μου βγήκε 700 ml.) και ρίχνουμε τον καφέ σε καθαρό, γυάλινο δοχείο, καλύτερα αποστειρωμένο.
Προσθέτουμε ακολούθως ίση ποσότητα (με τον έτοιμο καφέ) ζάχαρης (700 γρ.) και βότκας ή τσίπουρου (700 ml.) και τ᾿ ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τ᾿ αφήνουμε σε σκιερό μέρος, για δυο - τρεις μέρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, (ανακινούμε κάθε μέρα), κι όταν λιώσει, τοποθετούμε το λικέρ μας σε καθαρά (καλύτερα αποστειρωμένα) μπουκάλια και το απολαμβάνουμε με φίλους.
Μπορούμε να το φτιάξουμε με όποιο ποτό θέλουμε, αλλά καλύτερο γίνεται με βότκα, που δεν έχει δυνατό άρωμα και γεύση.
Μοιάζει πάρα πολύ, με τα περισσότερα δημοφιλή λικέρ καφέ, του εμπορίου.
Λικέρ εσπρέσσο (espresso)
Υλικά
• 160 γραμ. καφέ εσπρέσσο αλεσμένο
• 700 ml. βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
• 700 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον καφέ εσπρέσσο, (αν δεν έχουμε μηχανή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπρίκι για εσπρέσσο, σαν αυτό της φωτογραφίας).
Τον αφήνουμε τον εσπρέσσο να κρυώσει, κι αν θέλουμε να μην έχει καθόλου υπολείμματα, τον περνάμε από φίλτρο του καφέ.
Μετράμε την ποσότητα που φτιάξαμε, (εμένα μου βγήκε 700 ml.) και ρίχνουμε τον καφέ σε καθαρό, γυάλινο δοχείο, καλύτερα αποστειρωμένο.
Προσθέτουμε ακολούθως ίση ποσότητα (με τον έτοιμο καφέ) ζάχαρης (700 γρ.) και βότκας ή τσίπουρου (700 ml.) και τ᾿ ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τ᾿ αφήνουμε σε σκιερό μέρος, για δυο - τρεις μέρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, (ανακινούμε κάθε μέρα), κι όταν λιώσει, τοποθετούμε το λικέρ μας σε καθαρά (καλύτερα αποστειρωμένα) μπουκάλια και το απολαμβάνουμε με φίλους.
10 Σχόλια
Λίγο μπερδεύτηκα μάλλον,στα υλικά λέτε 160 ml καφέ και από 700 τα άλλα δύο και στην παρασκευή αναφέρετε όλα από 700 ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι δεν κατάλαβα μήπως ;
Φίλη/ε έχεις δίκιο, δεν είχα επισημάνει (το διόρθωσα ήδη) ότι τα 160 γραμ. καφές, είναι σκόνη, κι όχι έτοιμος. Ο έτοιμος καφές μου βγήκε, όπως γράφω, 700 ml.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειοοοοο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγινε αναρπαστο
Πένυ μου χαίρομαι που σας άρεσε.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας να ρωτησω πόσο καιρό διατηρείται κ που κ το βάζο με τον καφέ την ζάχαρη κ το ποτό το αφήνουμε στον ήλιο 3 μέρες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΡούλα μου όπως όλα τα λικέρ, διατηρείται τουλάχιστον για 1 χρόνο, σε σκιερό και ξηρό μέρος.
ΔιαγραφήΑντί για βότκα η τσίπουρο μπορούμε να βάλουμε κονιάκ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτέλλα μου επειδή στο λικέρ αυτό πρέπει να υπερισχύει η γεύση του καφέ, επιλέγουμε ένα αλκοόλ με όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη γεύση. Το κονιάκ έχει πολύ έντονη γεύση και άρωμα, οπότε δεν νομίζω ότι ταιριάζει.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!! Αύριο θα το φτιάξω με βότκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.