Header Ads

Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα

Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Όταν γίνονταν οι κολοκύθες, η γιαγιά μου, εκτός από γλυκό και πίτες, συνήθιζε να τις μαγειρεύει και με αρνί, κατσίκι ή χοιρινό.
Είναι στ᾿ αλήθεια καταπληκτική η γεύση τους και ταιριάζει φοβερά με το κρέας.
Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!


Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα


Υλικά

•   1200 γραμ. κατσικάκι
•   600 γραμ. κολοκύθα
•   300 γραμ. πατάτες
•   500 γραμ. χυμό ντομάτας
•   2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
•   3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•   2 καρότα σε ροδέλες
•   ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   1 κρασοπότηρο κρασί
•   ¼ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
•   1 ξύλο κανέλλας
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Πλένουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε φέτες, αφαιρούμε τη φλούδα, κι έπειτα την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Παίρνουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κι αυτές σε μέτρια κομμάτια.

Ρίχνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε ελαφρά την κολοκύθα και τις πατάτες. 
Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και τ᾿ αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε το κρέας να σοταριστεί κι αυτό.
Όταν το κρέας σοταριστεί απ᾿ τη μια μεριά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε για 4΄- 5' ακόμη, μέχρι να μαραθούν και έπειτα σβήνουμε με το κρασί.
Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τα καρότα, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. (Το νερό να σκεπάζει το κρέας).
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 45΄- 50' περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. (Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).
Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κατσικάκι ή αρνάκι κοκκινιστό με κολοκύθα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τότε ρίχνουμε την κολοκύθα, τις πατάτες και την κανέλλα στην κατσαρόλα.
Από αυτή τη φάση και μετά δεν ανακατεύουμε το φαγητό, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄ με 20΄ ακόμη, μέχρι να βράσει το φαγητό και να χυλώσει η σάλτσα του. (Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).

Μερίδες: 4


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια