Header Ads

Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο

Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Μια πίτα που τρώγεται σε χρόνο μηδέν, από μεγάλους, αλλά και μικρούς.
Χρησιμοποιείστε αυτή την καταπληκτική γέμιση, με φέτα και ανθότυρο και φτιάξτε νοστιμότατες πίτες και με χωριάτικο φύλλο, ή σπιτική σφολιάτα.
Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!



Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο

Υλικά

•    1 πακέτo φύλλο κρούστας, ή χοντρό για πίτες
•    1 λίτρο γάλα φρέσκο
•    ⅔ φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
•    5 αυγά
•    3 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
•    200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
•    200 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα
•    2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
•    2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
•    14
κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη, για το άλειμμα των φύλλων
•    αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις τρεις κουταλιές βούτυρο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τ᾿ αυγά ελαφρά χτυπημένα. 
Σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα, σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε.   
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ταψί Ν°36, (διαμ. 36 εκ.), στρώνουμε ακτινωτά τα 5 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα καλά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Απλώνουμε τη μισή γέμιση, τοποθετούμε ένα φύλλο ζαρωμένο, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Από τα φύλλα που έχουμε στρώσει κάτω, γυρίζουμε προς τα μέσα, τα 3 τελυταία και τα βουτυρώνουμε.
Στρώνουμε από πάνω ένα - ένα τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά, πολύ καλά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Τέλος με τα δάχτυλα γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, σε λεπτό κόθρο.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Με κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε τα επάνω φύλλα σε λωρίδες και ραντίζουμε την πίτα με νερό.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πολύ ωραία συνταγή αλλά νομίζω θα γίνει εξίσου ωραία με λιγότερα αυγά, με 2 ας πούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την έχω φτιάξει με 2 αυγά, αλλά κι εγώ το ίδιο πιστεύω.
      Φιλιά. καλή χρονιά.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.