Header Ads

Λουκάνικα κοτόπουλου κοκκινιστά

Λουκάνικα κοτόπουλου κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αν σας αρέσουν τα λουκάνικα από κοτόπουλο, το φαγάκι αυτό θα σας ενθουσιάσει.
Είναι πεντανόστιμο, εύκολο και γρήγορο, ενώ αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε και με χοιρινά ή λουκάνικα γαλοπούλας.
Ιδανικά το συνοδεύουμε με ριζότο, αλλά ταιριάζει πολύ και με πατάτες τηγανιτές!

Λουκάνικα κοκκινιστά από κοτόπουλο

 
Υλικά

•    600 γραμ. λουκάνικα κοτόπουλο ή γαλοπούλα
•    300 γραμ. χυμό ντομάτας
•    1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
•    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    1 φλυτζ. τσαγιού νερό
•    ¼
κουτ. γλυκού μπαχάρι
•    ¼
κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
•    ¼
κουτ. γλυκού κύμινο
•    ¼
κουτ. γλυκού κανέλλα
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια.
Λουκάνικα κοτόπουλου κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λουκάνικα κοτόπουλου κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λουκάνικο.
Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και τα σβήνουμε με το κρασί.
Λουκάνικα κοτόπουλου κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λουκάνικα κοτόπουλου κοκκινιστά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό, για 15' περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Το σερβίρουμε με ένα ριζότο ή πατάτες τηγανιτές

Μερίδες: 4


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Εγώ τα λουκάνικα τα πλένω και τα βάζω κατευθείαν στο ταψί , στο φούρνο και ψήνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.