Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος, για να φτιάξουμε και να απολαύσουμε σπιτικά, πολύ νόστιμα σοκολατάκια και με τρία μόνο υλικά.
Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα γάλακτος, αντί για κουβερτούρα και να γίνουν ακόμα πιο γλυκά.
Φτιάξτε τα και θα κάνετε τα παιδιά σας πολύ χαρούμενα.
Υλικά
• 200 γραμ. κουβερτούρα, (εγώ χρησιμοποιώ με 53% κακάο).
• 170 γραμ. καρύδια κομμένα στη μέση
• ½ κουτ. γλυκού αραβοσιτέλαιο, ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα γάλακτος, αντί για κουβερτούρα και να γίνουν ακόμα πιο γλυκά.
Φτιάξτε τα και θα κάνετε τα παιδιά σας πολύ χαρούμενα.
Σοκολατάκια με καρύδι
Υλικά
• 200 γραμ. κουβερτούρα, (εγώ χρησιμοποιώ με 53% κακάο).
• 170 γραμ. καρύδια κομμένα στη μέση
• ½ κουτ. γλυκού αραβοσιτέλαιο, ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε νερό να βράζει και πάνω σ᾿
αυτή την κατσαρόλα βάζουμε μια άλλη πιο μικρή, η οποία θερμαίνεται από
τους ατμούς της πρώτης. Μέσα σε αυτήν, την μικρότερη κατσαρόλα, κόβουμε ή σπάζουμε με το χέρι ή με το μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και την ανακατεύουμε με στεγνή, ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να λιώσει. |
|
(Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην
πέσει καθόλου νερό μέσα στην μικρότερη κατσαρόλα, στην οποία λιώνουμε τη
σοκολάτα). Αφού λιώσει, ρίχνουμε το λάδι και τα καρύδια και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
|
Σ᾿ ένα μεγάλο δίσκο ή λαμαρίνα, στρώνουμε μια λαδόκολλα. Μ᾿ ένα κουτάλι του γλυκού, παίρνουμε υλικό από το μείγμα και το τοποθετούμε στη λαδόκολλα με τη σειρά. Όταν τελειώσουμε, βάζουμε το δίσκο στο ψυγείο, για 2 τουλάχιστον ώρες, μέχρι να παγώσουν τα σοκολατάκια, κι είναι έτοιμα για φάγωμα. Τεμάχια: 40 περίπου. |
4 Σχόλια
επειδη κανω μια διατροφη και δεν εχω στο προγραμμα μου κουβερτουρα θα μπορυσα να χρεισιμοποιησω κακαο αγλυκο με λιγο αλευρι για να πιξει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου δυστυχώς δεν γίνεται, δεν πρόκειται να σφίξει.
ΔιαγραφήΟύτε το αραβοσιτέλαιο δεν είπατε πού πηγαίνει σε αυτή την συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μου φίλη, αν διαβάσεις πιο προσεκτικά τη συνταγή, θα δεις πότε μπαίνει το λάδι (ακριβώς πάνω από τις τελευταίες φωτογραφίες).
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.