Header Ads

Παγωτό παρφαί σύκο χωρίς αυγά

Παγωτό παρφαί σύκο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Καταπληκτικό παγωτό παρφαί, με καβουρντισμένα αμύγδαλα και σύκο γλυκό του κουταλιού, χωρίς καθόλου αυγά.
Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στην πλούσια γεύση του και θα ξετρελάνει εσάς και τα παιδιά σας.
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!


Παγωτό παρφαί σύκο χωρίς αυγά


 Υλικά

•  1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml) 35% ή 36%
•  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•  1 σακουλάκι σαντιγύ Garni Γιώτης
•  1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα παγωμένο
•  200 γραμ. γλυκό σύκο ψιλοκομμένο
 
•  80 - 100 γραμ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
•  1 βανίλια

Εκτέλεση


Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, ώστε να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.)
Χτυπάμε τη σαντιγύ Garni με το γάλα για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές.
Σ᾿ ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κι αυτή κορυφές, και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 1΄ ακόμη.
Ενώνουμε τις δύο σαντιγές, τις χτυπάμε για 4΄ και στη συνέχεια βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60΄.
Παγωτό παρφαί σύκο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Παγωτό παρφαί σύκο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Έπειτα, βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο, το χτυπάμε πάλι για άλλα 5΄ και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για άλλα 60΄.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 60΄.

Το βγάζουμε και το χτυπάμε για τέταρτη φορά και το βάζουμε πάλι κατάψυξη για 60΄.
Στη συνέχεια το ξαναβγάζουμε και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και το γλυκό, τα ανακατεύουμε μ᾿ ένα κουτάλι να πάνε παντού και αφού βάλουμε το παρφέ μας να παγώσει για 6 - 7 ώρες, το απολαύσουμε σκέτο ή με σιρόπι σοκολάτας, ή το σερβίρουμε με γλυκό σύκο του κουταλιού.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια