Αρνίσιο ή κατσικίσιο μπουτάκι γεμιστό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι)

Αρνίσιο ή κατσικίσιο μπουτάκι γεμιστό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το γιούλμασι είναι ένα πολύ εύκολο φαγητό, που ενώ χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να το ετοιμάσουμε, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά νόστιμο και γευστικό.
Φτιάξτε το για το Κυριακάτικο τραπέζι σας, συνοδέψτε το με τηγανιτές πατάτες, κι ένα ωραίο, δυνατό, κόκκινο κρασί.


Αρνίσιο ή κατσικίσιο μπουτάκι στη λαδόκολλα γεμιστό (γιούλμπασι)


Υλικά

•    1 μπούτι αρνιού περίπου 1500 γραμ. ατεμάχιστο
•    100 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
•    4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•    1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•    1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•    1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
•    1 μεγάλο καρότο σε μπαστούνια
•    βούτυρο ή φυτίνη για να το αλείψουμε
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1 - 2 λαδόκολλες και αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε να είναι στεγνό. 
Αρνίσιο ή κατσικίσιο μπουτάκι γεμιστό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνίσιο ή κατσικίσιο μπουτάκι γεμιστό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με μυτερό μαχαίρι.
Σε κάθε τρύπα, βάζουμε από ένα κομμάτι κεφαλοτύρι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε όλες τις τρύπες που έχουμε ανοίξει.
Το αλείφουμε με το βούτυρο ή τη φυτίνη γύρω - γύρω και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. 

(Η ποσότητα του αλατοπίπερου εξαρτάται από το πόσο πικάντικο το θέλουμε).
Αρνίσιο ή κατσικίσιο μπουτάκι γεμιστό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνίσιο ή κατσικίσιο μπουτάκι γεμιστό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Απλώνουμε την λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, απλώνουμε τις μισές πιπεριές και το μισό καρότο, τοποθετούμε πάνω τους το κρέας και το σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πιπεριές και τα καρότα. 
Συνεχίζουμε κλείνοντας το κρέας, μέσα στην  λαδόκολλα, (αν χρειαστεί βάζουμε και δεύτερη).
Έπειτα το τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, πάνω - κάτω στις αντιστάσεις, για 3 - 3½ ώρες.
Αρνίσιο ή κατσικίσιο μπουτάκι γεμιστό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνίσιο ή κατσικίσιο μπουτάκι γεμιστό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Περίπου στη 1½ ώρα, το γυρίζουμε απ᾿ την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε προσεκτικά. 
Αν δεν έχει ροδίσει το ξαναβάζουμε στο φούρνο, με ανοιχτή την λαδόκολλα και το ξεροψήνουμε, όσο μας αρέσει.

Το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους