Κολοκύθια με τη ρίγανη

Κολοκύθια με τη ρίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το μεγαλείο της απλότητας. 
Ποιός θα το πίστευε ότι αυτά τα ταπεινά κολοκυθάκια, μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως ελαφρύ ορεκτικό!
Κι όμως, αρκεί λίγο λάδι. λίγο ξύδι και λίγο αλάτι, για να γίνουν τα κολοκύθια λιχουδιά.
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.


Κολοκύθια με τη ρίγανη

Υλικά

• 6 μικρά κολοκύθια
• αλάτι χοντρό
ελαιόλαδο
ξύδι
ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε αλατισμένο νερό, (τόσο που να τα σκεπάζει) και βάζουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για 20΄- 25΄, έως ότου μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και τους ρίχνουμε ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.