Το μεγαλείο της απλότητας.
Ποιος θα το πίστευε ότι αυτά τα ταπεινά κολοκυθάκια, μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως ελαφρύ ορεκτικό!
Κι όμως, αρκεί λίγο λάδι. λίγο ξύδι και λίγο αλάτι, για να γίνουν τα κολοκύθια λιχουδιά.
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.
Υλικά
• 6 μικρά κολοκύθια
• αλάτι χοντρό
• ελαιόλαδο
• ξύδι
• ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε αλατισμένο νερό, (τόσο που να τα σκεπάζει) και βάζουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για 20΄- 25΄, έως ότου μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και τους ρίχνουμε ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.
Δείτε επίσης: Κολοκύθια με καρότα σαλάτα
Ποιος θα το πίστευε ότι αυτά τα ταπεινά κολοκυθάκια, μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως ελαφρύ ορεκτικό!
Κι όμως, αρκεί λίγο λάδι. λίγο ξύδι και λίγο αλάτι, για να γίνουν τα κολοκύθια λιχουδιά.
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.
Κολοκύθια με τη ρίγανη
Υλικά
• 6 μικρά κολοκύθια
• αλάτι χοντρό
• ελαιόλαδο
• ξύδι
• ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε αλατισμένο νερό, (τόσο που να τα σκεπάζει) και βάζουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για 20΄- 25΄, έως ότου μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και τους ρίχνουμε ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.
Δείτε επίσης: Κολοκύθια με καρότα σαλάτα
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.