Header Ads

Κοτόπουλο τηγανιτό με λαχανικά

Κοτόπουλο τηγανιτό με λαχανικά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο, που να λέει όχι στο τηγανιτό κοτόπουλο, εκτός από τους περισσότερους διαιτολόγους.
Τι να κάνουμε; Τα ωραία πράγματα, είναι συνήθως απαγορευμένα!
Ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, που παράλληλα αρέσει σε όλους.
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!


Κοτόπουλο τηγανιτό με λαχανικά


Υλικά

•   1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό σε μερίδες 
•   2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
•   3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
•   3 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
•   1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
•   1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες (προαιρετικά)
•   50 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια  
•   ½ κουτ. γλυκού κάρυ
•   ½ φλυτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
•   ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
•   λίγο κύμινο
•   λίγο μπαχάρι
•   χυμό ενός λεμονιού
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε από το βράδυ το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια σε μπολ με μαρινάδα, (η συνταγή της μαρινάδας εδώ) και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Πριν το μαγειρέψουμε το βγάζουμε και το πλένουμε καλά.
Κοτόπουλο τηγανιτό με λαχανικά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κοτόπουλο τηγανιτό με λαχανικά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά κατσαρόλα), βάζουμε το κοτόπουλο και 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό.
Το βράζουμε για 5' και το ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το κρασί και τα μπαχαρικά.


Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. 

Πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, αλλά να μείνει με το λάδι του.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια