Τόνος στο φούρνο με λαχανικά

Τόνος στο φούρνο με λαχανικά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλό το κρέας, αλλά η σωστή διατροφή, χρειάζεται και ψάρι.
Ένα από τα πολύ ωραία ψάρια, κι ειδικά στο φούρνο, είναι κι ο τόνος.
Δοκιμάστε τον μ᾿ αυτή τη συνταγή, αλλά φτιάξτε τη και με όποιο άλλο ψάρι προτιμάτε. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας !!! 


Τόνος στο φούρνο με λαχανικά
 
Υλικά


•     1 τόνο περίπου 1 κιλό, καθαρισμένο ( ή τσιπούρα, ή φαγκρί κ.λπ.)
•     ½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
•     3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
•     4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•     4 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
•     2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
•     5 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες
•     ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•     θυμάρι ή ρίγανη
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά, σε ένα μπολ όπως απαιτεί η συνταγή και τα αλατοπιπερώνουμε. 

Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια, πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του και το αλατοπιπερώνουμε.

Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε τα μισά κομμένα λαχανικά. 

Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. 
Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε και λίγο νερό, (περίπου  ½  φλ. τσαγιού) και τέλος τη ρίγανη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου, έως ότου ροδίσει και μείνει με το λάδι του.


Μερίδες: 4


1 σχόλιο:

  1. Το σωστό με τα ψάρια ειναι να τα αλατίζουμε πρώτα και να τα αφήνουμε με το αλάτι τουλάχιστον μιά ωρα και κατόπιν να τα μαγειρεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.