Μια ωραία παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας, που μπορεί να αποτελέσει και μόνη της το κυρίως πιάτο σας.
Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και χορταστική, ότι πρέπει για ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ή βραδινό.
Ότι πρέπει για τις εποχές που μας περισσεύουν αυγά.
Υλικά
• 1 μεγάλη ντομάτα
• ½ αγγούρι
• 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
• 4 βρασμένα αυγά σφιχτά
• 1 μεγάλο κομμάτι φέτα
• ελιές
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα αυγά για 12 λεπτά και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα βαθύ πιάτο κόβουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα αυγά και τα τοποθετούμε στη σαλάτα.
Βάζουμε τη φέτα στη μέση και προσθέτουμε και τις ελιές.
Τελειώνουμε βάζοντας το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και τη ρίγανη.
Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και χορταστική, ότι πρέπει για ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ή βραδινό.
Ότι πρέπει για τις εποχές που μας περισσεύουν αυγά.
Χωριάτικη σαλάτα με βραστά αυγά
Υλικά
• 1 μεγάλη ντομάτα
• ½ αγγούρι
• 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
• 4 βρασμένα αυγά σφιχτά
• 1 μεγάλο κομμάτι φέτα
• ελιές
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα αυγά για 12 λεπτά και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα βαθύ πιάτο κόβουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα αυγά και τα τοποθετούμε στη σαλάτα.
Βάζουμε τη φέτα στη μέση και προσθέτουμε και τις ελιές.
Τελειώνουμε βάζοντας το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και τη ρίγανη.
2 Σχόλια
Μία ωραία σαλάτα να εκμεταλλευτούμε τα πασχαλινά αυγά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη Γιώτα μου και χρόνια πολλά!
Πολλά φιλιά!
Αληθώς Ανέστη Μάχη μου και χρόνια πολλά με υγεία!
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.