Header Ads

Τρουφάκια με καρύδι

Τρουφάκια με καρύδι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα πιο ωραία και νόστιμα τρουφάκια που υπάρχουν.
Ο συνδυασμός μπισκότων, τραγανής γκοφρέτας και καρυδιού, κάνει τα τρουφάκια μας πολύ μαλακά και τους δίνει μια μοναδική γεύση, που εντυπωσιάζει.
Γίνονται εύκολα, πολύ γρήγορα και με απλά υλικά, που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.


Τρουφάκια με καρύδι, μπισκότα και γκοφρέτες

Υλικά

•    1 πακέτο (225 γρ.) μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα
•    300 γραμ. γκοφρέτες τριμμένες
•    2
00 γραμ. καρύδι ψιλοκομμένο
•    375 γραμ. βιτάμ σόφτ
•    80 γραμ. σοκολάτα τρούφα

•    3 κουτ. σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη
•    3 κουτ. σούπας κοφτές κακάο σκόνη
•    ½ κρασοπότηρο κονιάκ ή ούζο ή λικέρ περγαμόντο

•    τρούφα ή κακάο ή ινδοκάρυδο τριμμένο
•    ούζο ή κονιάκ ή ροδόνερο
 
 Εκτέλεση


Με το μπλέντερ ή το μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τις γκοφρέτες μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε το καρύδι, το κονιάκ, την τρούφα και ανακατεύουμε καλά μ' ένα κουτάλι.
Τρουφάκια με καρύδι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τρουφάκια με καρύδι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα  κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια το κακάο.
Τρουφάκια με καρύδι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τρουφάκια με καρύδι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και μόλις ομογενοποιηθούν τελείως τα υλικά, αποσύρουμε το κατσαρολάκι απ᾿ τη φωτιά και το αδειάζουμε μέσα στη λεκάνη με τα μπισκότα.
Τρουφάκια με καρύδι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τρουφάκια με καρύδι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε στην αρχή με την κουτάλα και στη συνέχεια με το χέρι μας, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει λίγο το μείγμα.
Τρουφάκια με καρύδι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τρουφάκια με καρύδι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν σφίξει, βρέχουμε τα χέρια μας με κονιάκ ή ροδόνερο ή ούζο και πλάθουμε μπαλάκια σαν καρύδια.
Τα κυλάμε στην τρούφα ή στο κακάο ή στο ινδοκάρυδο και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα δίσκο.

Τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο και μετά από δυο - τρεις ώρες ... τ᾿ απολαμβάνουμε!

Τεμάχια: 80 περίπου
 


--Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό και δεν πλάθεται, προσθέτουμε λίγη λιωμένη μαργαρίνη ακόμη, ενώ αν είναι πολύ αραιό ρίχνουμε λίγα ακόμα μπισκότα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια