Μια πολύ εύκολη, νόστιμη και χορταστική σαλάτα, που μπορούμε να την έχουμε προετοιμάσει από νωρίς και να την τελειώσουμε την ώρα που πρόκειται να την σερβίρουμε.
Ιδανική για το μπουφέ ή ένα τραπέζι με φίλους, θα αρέσει σίγουρα σε όλους, μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
• 1 λάχανο άσπρο (1200 - 1300 γρ.) ψιλοκομμένο με το μαχαίρι ή με το μαντολίνο
• 1 καρότο τριμμένο, στη ψιλή πλευρά του τρίφτη
• 300 γραμ. καλαμπόκι κονσέρβα στραγγισμένο
• 200 γραμ. ζαμπόν ή φιλέτο γαλοπούλας σε λωρίδες
• 150 γραμ. τυρί ρεγκάτο ή κασέρι
• 3 αυγά βραστά σφιχτά
Σάλτσα
• 5 κουτ. σούπας γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό
• 5 κουτ. σούπας γεμάτες μαγιονέζα
• 3 - 4 κουτ. σούπας ξύδι ή λεμόνι
• 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ιδανική για το μπουφέ ή ένα τραπέζι με φίλους, θα αρέσει σίγουρα σε όλους, μικρούς και μεγάλους.
Λαχανοσαλάτα με τυριά, αλλαντικά και σως γιαουρτιού
Υλικά
• 1 λάχανο άσπρο (1200 - 1300 γρ.) ψιλοκομμένο με το μαχαίρι ή με το μαντολίνο
• 1 καρότο τριμμένο, στη ψιλή πλευρά του τρίφτη
• 300 γραμ. καλαμπόκι κονσέρβα στραγγισμένο
• 200 γραμ. ζαμπόν ή φιλέτο γαλοπούλας σε λωρίδες
• 150 γραμ. τυρί ρεγκάτο ή κασέρι
• 3 αυγά βραστά σφιχτά
Σάλτσα
• 5 κουτ. σούπας γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό
• 5 κουτ. σούπας γεμάτες μαγιονέζα
• 3 - 4 κουτ. σούπας ξύδι ή λεμόνι
• 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το λάχανο, το καθαρίζουμε, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε λεκάνη (βολεύει στο ανακάτεμα) ή στις σαλατιέρες που θα το σερβίρουμε. Αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα, αφού το κόψουμε, το σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού και το βάζουμε στο ψυγείο. Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο, το τρίβουμε στον τρίφτη και το ρίχνουμε στη λεκάνη ή στις σαλατιέρες. Προσέχουμε να μην μείνει τριμμένο το καρότο μας περισσότερο από μια ώρα, γιατί θα βγάλει υγρά και θα φαίνεται μαραμένο. |
|
Ανακατεύουμε τη σαλάτα να πάει το καρότο παντού και μετά ρίχνουμε το καλαμπόκι, το τυρί, το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε ξανά. Ακολούθως αλατίζουμε ελάχιστα και δοκιμάζουμε. | |
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας, απλώνουμε περίπου τη μισή πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε σε αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξύδι, αν χρειάζεται. Μεταφέρουμε τη σαλάτα στις σαλατιέρες που θα τις σερβίρουμε, τοποθετούμε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα όπως μας αρέσει και είμαστε έτοιμοι. -- Όσο πιο λεπτό κόψουμε το λάχανο, τόσο πιο νόστιμη γίνεται η σαλάτα μας. -- Οι ποσότητες των υλικών, προσαρμόζονται στα γούστα του καθενός. -- Με τα υλικά αυτά βγαίνουν 2 - 3 σαλάτες. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.