Header Ads

Συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα

Συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αν ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο να μαγειρέψετε το μοσχαρίσιο συκώτι και να γίνει απίστευτα νόστιμο, η λύση είναι ψητό στη σχάρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μαρινάρουμε το συκώτι μας σε ξύδι ανακατεμένο με κρασί, έπειτα να του ρίξουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.


Μαριναρισμένο μοσχαρίσιο συκώτι ψητό στη σχάρα


Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρείστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•  1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
•  1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
•  1 κρασοπότηρο ξύδι
 
•  ελαιόλαδο
•  ρίγανη ή θυμάρι
•  αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μ΄ ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το συκώτι σε φέτες ή καλύτερα (και πολύ ευκολότερα) ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει εκείνος.
Το βάζουμε σ' ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύδι και το κρασί, το σκεπάζουμε μ' ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες ή καλύτερα από βραδύς.
Έπειτα στραγγίζουμε καλά το συκώτι, το τοποθετούμε πάνω σε τριπλό απορροφητικό χαρτί και το σκουπίζουμε.
Συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε το συκώτι σ' ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι. Έπειτα το γυρνάμε από την άλλη πλευρά και κάνουμε το ίδιο.
Συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τοποθετούμε τις φέτες πάνω σε καυτή σχάρα και ψήνουμε μέχρι το συκώτι μας να πάρει χρώμα κι από τις δυο πλευρές, προσέχοντας να μην το παραψήσουμε γιατί θα σκληρύνει και δεν θα είναι ζουμερό.

Το σερβίρουμε αμέσως, αφού του ρίξουμε μπόλικο χυμό λεμονιού, παρέα με τηγανιτές πατατούλες.

-- Αν το ψήσουμε στην κουζίνα μας και όχι στα κάρβουνα, βάζουμε τη σχάρα μέσα σε ένα ταψί, που έχουμε ρίξει λίγο νερό και το έχουμε βάλει στην κουζίνα να κάψει.


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Χρόνια σας πολλά με υγεία και χαρές στο σπίτι σας! Να σας ρωτήσω στους πόσους βαθμούς ψήνουμε στο γκριλ; Μαριναρισμένο σίγουρα είναι καλύτερο, αλλά αν βάλω μόνο λαδάκι, θυμάρι, αλατοπίπερο επηρεάζει πολύ τη γεύση; Πρώτη φορά θα κάνω συκώτι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου επίσης χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία.
      Το συκώτι, επειδή έχει πολύ έντονη γεύση, καλό είναι να το μαρινάρουμε, ειδικά αν πρόκειται να το φάνε και παιδιά. Βεβαίως αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και εξαρτάται από το τι αρέσει στον καθένα. Εξυπακούεται πως μπορούμε να το μαγειρέψουμε και με τον τρόπο που περιγράφεις, μια χαρά θα γίνει, οπότε δοκίμασέ το και αποφασίζεις. Όσο για την θερμοκρασία, η κουζίνα μου έχει τρεις βαθμίδες για το γκριλ, χρησιμοποιώ την χαμηλότερη.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.