Πρόκειται για μια παραλλαγή του κλασικού μωσαϊκού, με υπέροχη γέμιση από φρούτα, αμύγδαλα και σαντιγύ, που είναι απολύτως σίγουρο ότι θα ξετρελάνει όποιον το δοκιμάσει. Δοκιμάστε το με τα φρούτα που σας αρέσουν.
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγή
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 750 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
• 750 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 500 - 600 γραμ. κρέμα γάλακτος φυτική
• 4 - 5 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη άχνη
• 500 γραμ. μαργαρίνη πλάκα (σκληρή)
• 3 βανίλιες
• 100 γραμ. κακάο κοσκινισμένο
• 150 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα ή καρύδια χοντροκομμένα
• 1 - 1½ κρασοπότηρο γάλα φρέσκο
• 1 κρασοπότηρο κονιάκ, λικέρ ή ούζο
• φρουί γλασέ κεράσι ή διάφορα φρούτα ή σύκο γλυκό του κουταλιού
• 3 λαδόκολλες
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις 4 - 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγύ και την βάζουμε σκεπασμένη στο ψυγείο. Με το μπλέντερ ή το μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σ' ένα μεγάλο μπολ. | |
Ρίχνουμε το 1 κρασοπότηρο γάλα, το κονιάκ, τις βανίλιες, ανακατεύουμε καλά μ' ένα κουτάλι και μετά τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Σ᾿ ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει, προσθέτουμε το κακάο, το διαλύουμε και κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη. | |
Ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη και μόλις ομογενοποιηθούν τελείως τα υλικά, αποσύρουμε το κατσαρολάκι απ᾿ τη φωτιά και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα μπισκότα. | |
Ανακατεύουμε πάλι όλα τα υλικά, στην αρχή με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με το χέρι, μέχρι τα μπισκότα να ενσωματωθούν εντελώς. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό και δεν πλάθεται, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, ενώ αν είναι πολύ αραιό ρίχνουμε λίγα τριμμένα μπισκότα (4 - 5). | |
Χωρίζουμε το μείγμα στα τρία και παίρνουμε το ένα κομμάτι. Απλώνουμε τη μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε το μείγμα κατά μήκος. Το πατάμε με τα χέρια μας φτιάχνοντας ένα παραλληλόγραμμο, από πάνω απλώνουμε το 1/3 της σαντιγής, των κερασιών και του αμυγδάλου και το τυλίγουμε σε ρολό, χωρίς να το σφίξουμε. | |
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας και με τα χέρια μας του δίνουμε σχήμα κορμού, πολύ προσεκτικά το μεταφέρουμε σ' ένα δίσκο και το βάζουμε στο ψυγείο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τον δεύτερο και τον τρίτο κορμό. Αφού σφίξουν, μετά από 5 - 6 ώρες, ξετυλίγουμε τους κορμούς, τους κόβουμε και τους σερβίρουμε. Δείτε επίσης: Τιραμισού (tiramisu) εύκολο και απλό |
2 Σχόλια
Καλησπέρα! Τον έφτιαξα! αν το βάλω στην κατάψυξη για μια ώρα πριν το σερβίρω θα είναι οκ? Ήθα παγώσει πολύ και δεν θα σερβίριστεί καλά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου το καλοκαίρι μπορείς και να τον βάλεις στην κατάψυξη, τώρα το χειμώνα δεν χρειάζεται· η συντήρηση αρκεί.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.