Αυτό το φαγητό, είναι από εκείνα που θα πρέπει να τα δοκιμάσουμε τουλάχιστον μία φορά, ψημένα σε ξυλόφουρνο. Βεβαίως και στην κουζίνα μας, λουκουμάκι γίνεται.
Έτσι κι αλλιώς, αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι η σάλτσα που το μαρινάρουμε, που του χαρίζει απίστευτη
γεύση.
Υλικά
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη
• 1 πιπεριά κέρατο
• 6 σκελίδες σκόρδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• 4 κουτ. σούπας γεμάτες κέτσαπ
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κοτόπουλο κομμένο στη μέση, ή σε μερίδες
• 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 2 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. καφέ νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Έτσι κι αλλιώς, αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι η σάλτσα που το μαρινάρουμε, που του χαρίζει απίστευτη
γεύση.
Μαριναρισμένο κοτόπουλο σε κατακόκκινη σάλτσα, ψητό στη γάστρα
Υλικά
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη
• 1 πιπεριά κέρατο
• 6 σκελίδες σκόρδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• 4 κουτ. σούπας γεμάτες κέτσαπ
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κοτόπουλο κομμένο στη μέση, ή σε μερίδες
• 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 2 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. καφέ νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Από βραδύς, καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε πολύ προσεκτικά και το κόβουμε στα δύο, ή σε μερίδες. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σ' ένα μπολ με καπάκι, που να το χωράει. |
|
Βάζουμε στο μούλτι τη ντομάτα, την πιπεριά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, την κέτσαπ, το αλατοπίπερο, τα πολτοποιούμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάει παντού. Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το πρωί. | |
Την άλλη μέρα, χωρίς να το πλύνουμε, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια γάστρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τα δυο φλυτζάνια λάδι, ρίχνουμε το νερό και τέλος, περιχύνουμε το φαγητό με τη μαρινάδα που είχαμε το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1 - 1½ ώρα, μέχρι το φαγητό να ροδίσει. Αν όταν ξεσκεπάζουμε τη γάστρα δούμε ότι το φαγητό μας δεν έχει πιει τα ζουμιά του, ή δεν έχει ροδοκοκκινίσει αρκετά, μπορούμε να το ψήσουμε για λίγο ακόμα, χωρίς να σκεπάσουμε τη γάστρα. |
2 Σχόλια
αν το ψησουμε σε σακουλα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη/ε, τις σακούλες ψησίματος τις αποφεύγω, δεν τις έχω χρησιμοποιήσει, κι έτσι δεν ξέρω να σου πω τι αποτέλεσμα θα έχεις. Δεν ξέρω αν ψηθεί το κοτόπουλο, ή αν θα βράσει μέσα στα ζουμιά του.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.