Header Ads

Παγωμένο τσάι - Ice tea

Παγωμένο τσάι - Ice tea ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Οι περισσότεροι από μας, είχαμε στο μυαλό μας το τσάι σαν ζεστό ρόφημα, για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πράγματα άλλαξαν, το τσάι πάγωσε, μπήκε σε ποτήρι με πολλά παγάκια και έγινε ένα πολύ δροσιστικό ρόφημα, ικανό να τέρπει και να ξεδιψάει τον ουρανίσκο μας.


Παγωμένο τσάι


Υλικά

•  ½ φλυτζ. τσαγιού ζεστό νερό ή σε θερμοκρασία δωματίου
•  1 - 2 φακελάκια πράσινο (ή άλλο) τσάι
•  1 φέτα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
•  1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
•  1 κουτ. γλυκού μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε το νερό, μέχρι που ν' αρχίσουν ν' ανεβαίνουν από τον πυθμένα του σκεύους φυσαλίδες (πριν αρχίσει να κοχλάζει).
Μεταφέρουμε το νερό σ' ένα φλυτζάνι, βάζουμε μέσα το, ή τα φακελάκια με το τσάι και τ' αφήνουμε σκεπασμένα να εκχυλιστούν, για 3' - 10', ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παγωμένο τσάι - Ice tea ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωμένο τσάι - Ice tea ⇒ από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αφαιρούμε το φακελάκι, προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγη ζάχαρη ή μέλι, ανακατεύουμε καλά, απογεμίζουμε το φλυτζάνι με παγωμένο νερό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, να κρυώσει καλά.
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, ρίχνουμε σ' ένα ψηλό ποτήρι το παγωμένο τσάι, τη φέτα λεμονιού, απογεμίζουμε με 2 - 3 παγάκια, κι αν μας αρέσει βάζουμε και ένα καλαμάκι.

Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε το τσάι και με κρύο νερό (σε θερμοκρασία δωματίου), αλλά αν βάλουμε ζάχαρη ή μέλι δύσκολα θα λιώσουν (καλύτερα να τα λιώσουμε χωριστά, σε λίγο ζεστό νερό).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια