Είναι ίσως ο πιο εύκολος κι απλός τρόπος για να μαγειρέψουμε τα κεφαλόπουλα και να γίνουν τρυφερά, ζουμερά και πολύ μαλακά.
Με ελάχιστα υλικά, δυο ντομάτες και λίγες πατάτες, χωρίς πολλή φασαρία, φτιάχνουμε ένα φαγάκι νόστιμο και πολύ υγιεινό.
Υλικά
• 6 - 7 κεφαλόπουλα (περίπου 1300 γρ.)
• 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
• 4 - 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι - ρίγανη
Εκτέλεση
Με ελάχιστα υλικά, δυο ντομάτες και λίγες πατάτες, χωρίς πολλή φασαρία, φτιάχνουμε ένα φαγάκι νόστιμο και πολύ υγιεινό.
Κεφαλόπουλα με πατάτες και φρέσκια ντομάτα στη γάστρα
Υλικά
• 6 - 7 κεφαλόπουλα (περίπου 1300 γρ.)
• 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
• 4 - 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι - ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κεφαλόπουλα αφαιρώντας μ' ένα μαχαιράκι τα λέπια, τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη από μέσα. | |
Τα πλένουμε καλά, τα βάζουμε σ' ένα μπολ και τ'αλατίζουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βράζουμε για 3' - 4' να μαλακώσουν ελαφρά και έπειτα τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε στη γάστρα, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και ανάμεσά τους τοποθετούμε τα ψάρια. |
|
Απλώνουμε πάνω στο φαγητό τη ντομάτα, τα σκόρδα, ρίχνουμε το λάδι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για 50' - 60' περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.