Header Ads

Παγωτό κακάο

Παγωτό κακάο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυτή είναι η πιο κλασική συνταγή, για αφράτο και απολαυστικό παγωτό κακάο.
Ακριβώς ίδιο με αυτό που παίρναμε τα καλοκαίρια, σε μπισκοτένιο κυπελάκι από τα ζαχαροπλαστεία και δεν το χορταίναμε ποτέ!

Εύκολα και γρήγορα, χωρίς πρόσθετα, ότι πρέπει για τα παιδιά μας!


Παγωτό κακάο (βασική συνταγή)


 Υλικά

•  2 μικρές κρέμες γάλακτος (400 ml) 30% - 35%
•  1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο
•  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
•  3 κουτ. σούπας κοφτές κακάο σκόνη
•  2 κουτ. σούπας μέλι
•  κουβερτούρα τριμμένη για επικάλυψη

Εκτέλεση


Βάζουμε σε ένα μεταλλικό κάδο, ή στον κάδο του μίξερ μας πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, ώστε να παγώσει. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη  εάν χωράει.)
Παγωτό κακάο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό κακάο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Για ακόμη πιο γρήγορο πάγωμα, τοποθετούμε ένα μπολ σε μια λεκάνη με πάγο και παγωμέμο νερό (κρύο μπαιν μαρί), ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα (όχι αραιωμένα), το κακάο και το μελί, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, για 2΄ - 3' ακόμη.
Παγωτό κακάο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό κακάο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μπολ με καπάκι, αλλιώς σκεπάζουμε τον κάδο με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στην κατάψυξη για 40΄.
Έπειτα, βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο, το χτυπάμε πάλι για άλλα 3΄- 4' και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, για άλλα 40΄.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του χτυπήματος άλλη μία φορά και το βάζουμε στην κατάψυξη, για 5 - 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Σερβίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή σιρόπι σοκολάτας.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.