Μια πολύ εύκολη συνταγή για να μαγειρέψουμε το κουνέλι, που όμως δίνει εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα.
Πρόκειται για μια ελαφριά παραλλαγή, της κλασικής συνταγής για κουνέλι στιφάδο, χωρίς όμως την έντονη γεύση του κρεμμυδιού, αλλά με όλη τη γλύκα του.
Κουνέλι γιαχνί με κρεμμύδια και φρέσκια ντομάτα
Υλικά
• 1 κουνέλι σε μερίδες
• 4 - 5 κρεμμύδια σε φέτες
• 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
• 2 φρέσκες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
• χυμό από 1 λεμόνι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό κόρν φλάουρ
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
Εκτέλεση
Πρόκειται για μια ελαφριά παραλλαγή, της κλασικής συνταγής για κουνέλι στιφάδο, χωρίς όμως την έντονη γεύση του κρεμμυδιού, αλλά με όλη τη γλύκα του.
Κουνέλι γιαχνί με κρεμμύδια και φρέσκια ντομάτα
Υλικά
• 1 κουνέλι σε μερίδες
• 4 - 5 κρεμμύδια σε φέτες
• 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
• 2 φρέσκες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
• χυμό από 1 λεμόνι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό κόρν φλάουρ
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού και τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά. |
|
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος κι από τις δυο μεριές. Όταν θωρακιστούν καλά, ρίχνουμε μέσα τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για περίπου 4' ακόμη και ύστερα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη ντομάτα και τόσο νερό που να το σκεπάζει. |
|
Σκεπάζουμε
και σιγοβράζουμε, για 60' - 70' περίπου (εξαρτάται από το κουνέλι), ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, το κορν φλάουρ δυαλυμένο σε ½ φλυτζάνι του καφέ νερό, ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5' ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας. -- Αν θέλουμε να γίνει πιο μαλακό το κουνέλι, μπορούμε να το μαρινάρουμε από βραδύς. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.