Ένα κέικ πολύ απλό στην παρασκευή του, αλλά εξαιρετικά νόστιμο.
Τα μπισκότα λιώνουν μέσα στο γλυκό, και του δίνουν καταπληκτική γεύση σοκολάτας.
Είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αρέσει πολύ στα παιδιά και εντυπωσιάζει τους μεγάλους.
Υλικά
• 200 γραμ. μπισκότα γεμιστά, σπασμένα στα 4
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
• 2 φλυτζ. τσαγιού (480 γραμ.) ζάχαρη
• 250 γραμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
• 1¼ φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
• 5 αυγά
• 2 βανίλιες
• 2 κουτ. σούπας λικέρ ούζο ή κονιάκ
• 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
• 6 - 7 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
• 2 - 3 κουτ. σούπας νερό
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 βανίλια
Εκτέλεση
Τα μπισκότα λιώνουν μέσα στο γλυκό, και του δίνουν καταπληκτική γεύση σοκολάτας.
Είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αρέσει πολύ στα παιδιά και εντυπωσιάζει τους μεγάλους.
Κέικ με μπισκότα σοκολάτας
Υλικά
• 200 γραμ. μπισκότα γεμιστά, σπασμένα στα 4
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
• 2 φλυτζ. τσαγιού (480 γραμ.) ζάχαρη
• 250 γραμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
• 1¼ φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
• 5 αυγά
• 2 βανίλιες
• 2 κουτ. σούπας λικέρ ούζο ή κονιάκ
• 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
• 6 - 7 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
• 2 - 3 κουτ. σούπας νερό
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 βανίλια
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε μαρέγκα. Έπειτα, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 5΄ να αφρατέψει. |
|
Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, το λικέρ, κι έναν - έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα με το αλεύρι. |
|
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα μπισκότα και με μια σπάτουλα (μαρίζ), ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. |
|
Ψήνουμε στον αέρα, στους 165°C για 60΄
περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί το κέικ. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10΄ στη φόρμα, μετά το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη. |
|
Σ'
ένα μπολάκι ανακατεύουμε 6 - 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, με 2 - 3
κουταλιές νερό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
και να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ, κι όταν σταθεροποιηθεί είναι έτοιμο. |
|
Το απολαμβάνουμε κρύο, με τον καφέ ή το γάλα μας. |
10 Σχόλια
Θα το δοκιμάσω σιγουρα καποια στιγμη!:-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κανω κεικ πορτοκαλι μπορω να σπασω μεσα γεμιστα μπισκοτα πορτοκαλιου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κάνεις την κλασική συνταγή, που αντικαταθιστάς το γάλα με χυμό πορτοκαλιού, ναι γίνεται και θα είναι ωραιότατο.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα, είναι υπέροχο το έφτιαξα σήμερα. Ακολούθησα άλλη τεχνική σε κάποιο σημείο. Χρησιμοποίησα μίξερ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από τα αυγά με τη ζάχαρη και συνεχίζοντας με όλα τα υπόλοιπα, τελευταίο το αλεύρι.Βιαζόμουν και δεν το κοσκίνισα. Τα υπόλοιπα τα έκανα, όπως τα προτείνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου το θέμα είναι να σου αρέσει, οπότε όλα καλά.
ΔιαγραφήΈγινε πάρα πολύ νόστιμο, απλώς το αναφέρω επειδή γράφουμε γνώμη για τη συνταγή. Σε ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου χαίρομαι πολύ και χρόνια σου πολλά.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, λόγω του ότι δεν έκανα γιορτή, αλλά ήθελα να κεράσω κάτι πιο απλό τους δικούς μου έφτιαξα αυτό το καλύτερο κατά κοινή ομολογία κέικ μέχρι στιγμής ! Δεν υπάρχει. Επίσης θα το δω και για το κέικ πορτοκαλιού που αναφέρεται παραπάνω. Γενικά αν φτιάχναμε πχ κέικ σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα φράουλας, θα πετύχαινε άραγε? Έχω πολλές απορίες :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου σίγουρα γίνεται, μάλιστα είσαι μέσα στο μυαλό μου, αφού σκεφτόμουν να το φτιάξω και να το δημοσιεύσω.
ΔιαγραφήΜα θα έχει και καταπληκτική εμφάνιση και φυσικά γεύση!!! Περιμένω τη δημοσίευσή σου με αγωνία και θα το φτιάξω και εγώ άμεσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.