Header Ads

Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα

Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα, που γίνεται μέχρι να πεις κύμινο.
Είναι πολύ αφράτη και υγιεινή, χωρίς πολλά λιπαρά, αλλά με πολύ πλούσια γεύση.

Αν θέλουμε, αντί για ανθότυρο, μπορούμε να την φτιάξουμε με μυζήθρα χλωρή.
Γίνεται και ατομικά πιτάκια.


Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα


Υλικά

•    2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο)
•    400 γραμ. ανθότυρο
•    200 γραμ. φέτα τριμμένη
•    3 κουτ. σούπας γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό
•    2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
•    3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
•    2 κουτ. σούπας φυτίνη λιωμένη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    μαργαρίνη για το ταψί και τα φύλλα

Εκτέλεση


Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σ᾿ ένα μπολ, λιώνουμε μ᾿ ένα πηρούνι ή με το χέρι το ανθότυρο, προσθέτουμε την φέτα τριμμένη, τη φυτίνη, το σιμιγδάλι και το αλατοπίπερο.
Σ' ένα πιάτο χτυπάμε τ' αυγά, προσθέτουμε τη γιαούρτη, κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ρίχνουμε στο μείγμα των τυριών το γιαούρτι με τ' αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι Ν°30, (διαμ 30 εκ.) και στρώνουμε τη σφολιάτα (αν η σφολιάτα είναι μικρότερη από το ταψί, κόβουμε από τα περισσεύματα και συμπληρώνουμε).
Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα και ενώνουμε τα δύο φύλλα, κάνοντας κόθρο γύρω - γύρω.
Αλείφουμε με μαργαρίνη και χαράζουμε το πάνω φύλλο σε κομμάτια.
Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30΄- 35΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει.
Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 5΄, την κόβουμε και την απολαμβάνουμε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια