Μια πολύ νόστιμη πρόταση για να απολαύσουμε τα ψητά κεφαλόπουλα, αλλά και τα σαφρίδια ή τις σάλπες, είναι όταν τα βγάλουμε από το φούρνο να τα περιχύσουμε με μια πολύ ωραία σάλτσα μαϊντανού, με μπόλικο σκορδάκι.
Τους ταιριάζει εξαιρετικά και ενισχύει πολύ τη γεύση τους.
Υλικά
• 5 - 6 κεφαλόπουλα
• 5 - 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ρίγανη - αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλικομμένο
• 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 2 - 3 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
• 1 κουτ. γλυκού γεμάτο κορν φλάουρ
• 1½ νεροπότηρο νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τους ταιριάζει εξαιρετικά και ενισχύει πολύ τη γεύση τους.
Κεφαλόπουλα ψητά με σάλτσα μαϊντανού και σκόρδο
Υλικά
• 5 - 6 κεφαλόπουλα
• 5 - 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ρίγανη - αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλικομμένο
• 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 2 - 3 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
• 1 κουτ. γλυκού γεμάτο κορν φλάουρ
• 1½ νεροπότηρο νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κεφαλόπουλα αφαιρώντας τα λέπια, τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη από μέσα, τα πλένουμε καλά, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε, τα πιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη. | |
Γεμίζουμε τις κοιλιές, βάζοντας (εκεί που είχανε τη μαύρη μεμβράνη), το σκόρδο και αλατοπίπερο ανακατεμένα μαζί, σε κάθε ψάρι. Τα τοποθετούμε σε σχάρα που έχουμε βάλει μέσα σ᾿ ένα ταψί με λίγο νερό και τα ψήνουμε στο γκρίλ, στη χαμηλώτερη ρύθμιση της κουζίνας μας. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού. |
|
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά, το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό και βράζουμε για 10' περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει λίγο η σάλτα μας και να χυλώσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και με το ραβδομπλέντερ την πολτοποιούμε. |
|
Μόλις τα κεφαλόπουλα ροδίσουν από τη μια πλευρά, τα γυρίζουμε να ροδίσουν κι απ᾿ την άλλη και όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και τα σερβίρουμε. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.