Μια πολύ υγιεινή σαλάτα με φακές, που ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά νόστιμη και δροσερή. Είναι εύκολη και γρήγορη, αλλά παράλληλα και πολύ θρεπτική.
Ένας πολύ ωραίος τρόπος να φάνε τα όσπρια, κι αυτοί που δεν τους αρέσουν.
Δοκιμάστε τη και θα εκπλαγείτε!
Υλικά
• 250 γραμ. φακές ψιλές ή χονδρές
• 1 κρεμμύδι ολόκληρο
• 2 - 3 γαρίφαλλα (μοσχοκάρφια)
• 1 φύλλο δάφνης (βαγιάς)
• 2 ντομάτες σε κύβους
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
• 5 - 6 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
• 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη
• 100 - 150 γραμ. φέτα κομμένη σε κύβους
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα βινεγκρέτ
• 5 κουτ. σούπας ξύδι
• 3 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ένας πολύ ωραίος τρόπος να φάνε τα όσπρια, κι αυτοί που δεν τους αρέσουν.
Δοκιμάστε τη και θα εκπλαγείτε!
Φακές σαλάτα με ντομάτα και φέτα
Υλικά
• 250 γραμ. φακές ψιλές ή χονδρές
• 1 κρεμμύδι ολόκληρο
• 2 - 3 γαρίφαλλα (μοσχοκάρφια)
• 1 φύλλο δάφνης (βαγιάς)
• 2 ντομάτες σε κύβους
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
• 5 - 6 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
• 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη
• 100 - 150 γραμ. φέτα κομμένη σε κύβους
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα βινεγκρέτ
• 5 κουτ. σούπας ξύδι
• 3 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις φακές και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, το ολόκληρο κρεμμύδι καθαρισμένο και καρφωμένο με τα γαρύφαλλα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, μπόλικο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 30' περίπου, (ανάλογα με τις φακές), μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να παραβράσουν. |
|
Σε ένα σουρωτήρι
στραγγίζουμε τις φακές, αφαιρούμε και πετάμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλλα και το
φύλλο δάφνης και τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό. Αφήνουμε τις φακές στο σουρωτήρι να στραγγίσουνε καλά και στο μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε ένα μεγάλο μπολ. |
|
Προσθέτουμε τις φακές, τη ρίγανη, το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά, τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τη φέτα και την κάππαρη. Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι, ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτας βινεγκρέτ, το κλείνουμε και τα κουνάμε να ενωθούν καλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.