Header Ads

Κρέπες γλυκές

Κρέπες γλυκές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυτή είναι η βασική συνταγή, για να φτιάξουμε κρέπες, αλμυρές και γλυκές.
Η μόνη διαφορά τους είναι στην αναλογία του αλατιού και της ζάχαρης που θα βάλουμε στο χυλό.
Η γέμιση μπορεί να περιέχει οτιδήποτε μας αρέσει και εξαρτάται μόνο από τη φαντασία μας.


Κρέπες γλυκές


Υλικά για 6 κρέπες

•   300 ml. γάλα φρέσκο
•   120 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•   2 αυγά
•   2 κουτ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
•   1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
•   1 πρέζα αλάτι
•   μαργαρίνη για το τηγάνισμα

   Για τη γέμιση

•   πραλίνα φουντουκιού
•   μπισκότα πτι μπερ τριμμένα με το χέρι
•   μπανάνα σε ροδέλες

Εκτέλεση

Κρέπες γλυκές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κρέπες γλυκές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2' μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Κρέπες γλυκές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κρέπες γλυκές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με μισή κουταλιά του γλυκού μαργαρίνη και τη λιώνουμε απλώνοντάς την παντού. Όταν ζεσταθεί καλά, με μια κουτάλα ή ένα μικρό φλυτζάνι του καφέ, ρίχνουμε από το χυλό μας στο κέντρο του τηγανιού.
Με γρήγορες κινήσεις, περιστρέφουμε το τηγάνι, (όπως κάνουμε στην ομελέτα), για να απλωθεί και να πέει παντού.
Κρέπες γλυκές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κρέπες γλυκές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν η κρέπα φουσκώσει λίγο και πάρει ελάχιστο χρώμα, την ανασηκώνουμε στις άκρες να ξεκολλήσει τελείως από το τηγάνι και με μια σπάτουλα, την αναποδογυρίζουμε να πάρει χρώμα κι από την άλλη μεριά.
Κρέπες γλυκές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κρέπες γλυκές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Την βγάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
Απλώνουμε την πραλίνα, τρίβουμε τα μπισκότα, βάζουμε τις μπανάνες και γυρνάμε τις δυο άκρες προς τα μέσα, διπλώνοντας την κρέπα μας.

-- Αν θέλουμε να το ρίξουμε έξω, περιχύνουμε τις κρέπες με σιρόπι σοκολάτας. (Θεέ μου φύλαγε...).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια