Header Ads

Σπιτική λεμονάδα με ή χωρίς ανθρακικό

Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτική λεμονάδα με ανθρακικό
Η λεμονάδα αυτή, που στην γεύση είναι ακριβώς σαν του εμπορίου, αν όχι και καλύτερη γιατί περιέχει μόνο λεμόνι, είναι συνταγή της γιαγιάς μου.
Μόνο που η γιαγιά μου δεν έβαζε μέσα σόδα, αλλά ίση ποσότητα νερού.
Δοκιμάστε τη και θα τη λατρέψετε!

 

Σπιτική λεμονάδα με ανθρακικό

Υλικά

•    χυμό από 4 λεμόνια (περίπου ¾ φλυτζ. τσαγιού)
•    φλούδες από 2 λεμόνια (ακέρωτα αν βρούμε)
•    4 - 4½ κουτ. σούπας γεμάτες ζάχαρη (περίπου ¾ φλυτζ. τσαγιού)
•    ¾ φλυτζ. τσαγιού νερό
•    1 κουτί (330 ml.) σόδα (ανθρακούχο νερό) παγωμένη

Εκτέλεση
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτική λεμονάδα με ανθρακικό
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτική λεμονάδα με ανθρακικό
Με τον αποφλοιωτή πατάτας καθαρίζουμε τα δύο λεμόνια, προσέχοντας να μην παίρνουμε το άσπρο της φλούδας γιατί πικρίζει, παρά μόνο το κίτρινο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις φλούδες λεμονιού, το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτική λεμονάδα με ανθρακικό
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτική λεμονάδα με ανθρακικό
Όταν πάρει βράση, σταματάμε το ανακάτεμα και σιγοβράζουμε, για 5'.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Όταν κρυώσει καλά το σιρόπι, στίβουμε τα λεμόνια (αφού κρατήσουμε πρώτα για γαρνιτούρα δύο λεπτές φέτες λεμονιού) και τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε το χυμό τους, μαζί με το σιρόπι και τις φλούδες σε βάζο που κλείνει, κι ανακατεύουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτική λεμονάδα με ανθρακικό
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτική λεμονάδα με ανθρακικό

Βάζουμε τη λεμονάδα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 3 - 4 ώρες να παγώσει καλά.
Όταν είναι να τη σερβίρουμε βγάζουμε της φλούδες του λεμονιού, τη μεταφέρουμε σε μια κανάτα, ρίχνουμε μέσα, την παγωμένη σόδα, παγάκια και δυο φέτες λεμονιού.
Στην υγειά σας!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια