Header Ads

Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου
Η πιο ωραία κρέμα που υπάρχει, με αμυγδαλόπαστα και ρυζάλευρο.
Πρόκειται για την αυθεντική Πολίτικη συνταγή, που έχει γλυκάνει γενιές και γενιές.
Είναι πανεύκολη και γρήγορη.
Φτιάξτε τη και θα τρελαθείτε, εσείς και τα παιδιά σας!


 
Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου

Υλικά

•    120 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
•    600 ml. γάλα φρέσκο
•    2 κουτ. σούπας ρυζάλευρο
•    120 γραμ. ζάχαρη
•    1 κουτ. γλυκού σκόνη πικραμυγδάλων ή 1 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο
•    ινδοκάρυδο τριμμένο
•    αμύγδαλο ή φυστίκι Αιγίνης καβουρντισμένο

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου
Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα, τα στεγνώνουμε και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουνε σκόνη.
Προσθέτουμε τα πικραμύγδαλα ψημένα και κονιορτοποιημένα, (ή λικέρ αμαρέτο) και 150 ml. περίπου από το γάλα μας.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου
Συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας και να γίνουν μια απαλή πάστα (σφιχτός χυλός).
Σ᾿ ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με 6 - 7 κουταλιές από το γάλα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου
Σ᾿ ένα κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, την πάστα αμυγδάλου, το διαλυμένο ριζάλευρο και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να ενωθούνε τα υλικά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει η κρέμα και σβολιάσει.
Σιγοβράζουμε για 15' με 20', μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 4' - 5', από την ώρα που θ' αρχίσει να βγάζει φουσκάλες).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παραδοσιακή κρέμα αμυγδάλου
Μοιράζουμε σε πιάτα ή σε ατομικά μπολάκια και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και καβουρντισμένο φυστίκι ή αμύγδαλο.

Τρώγεται ζεστή ή κρύα.


-- Σκόνη από πικραμύγδαλα, φτιάχνουμε με τον πυρήνα (αμύγδαλο) των κουκουτσιών, που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε λικέρ αμαρέτο, αφού τα στεγνώσουμε στον ήλιο και τα τρίψουμε στο μπλέντερ.

-- Ριζάλευρο βρίσκουμε συσκευασμένο στις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ και χύμα στα καταστήματα με μπαχαρικά, βότανα και ξηρούς καρπούς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια