Μια πολύ νόστιμη σάλτσα, ιδανική για να δώσουμε επιπλέον γεύση τα ψητά μας.
Ταιριάζει πάρα πολύ σε ψητά ψάρια, αλλά μπορεί να δώσει χρώμα και γεύση και σε ψητά λαχανικά, κρεατικά, ή κοτόπουλο.
Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Υλικά
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλικομμένο
• 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 2 - 3 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
• 1 κουτ. γλυκού γεμάτο κορν φλάουρ
• 1½ νεροπότηρο νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ταιριάζει πάρα πολύ σε ψητά ψάρια, αλλά μπορεί να δώσει χρώμα και γεύση και σε ψητά λαχανικά, κρεατικά, ή κοτόπουλο.
Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Σάλτσα ψαριών με μαϊντανό και σκόρδο
Υλικά
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλικομμένο
• 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 2 - 3 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
• 1 κουτ. γλυκού γεμάτο κορν φλάουρ
• 1½ νεροπότηρο νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά, το σκόρδο και το μαϊντανό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό. |
|
Βράζουμε για 10' περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει λίγο η σάλτα μας και να χυλώσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και με το ραβδομπλέντερ την πολτοποιούμε. Περιχύνουμε το ψητό μας με την σάλτσα και απολαμβάνουμε. |
2 Σχόλια
Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή θα την φτιάξω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε πολύ!
Καλό σου βράδυ!
Μάχη μου να την φτιάξεις· στ' αλήθεια γίνεται πολύ ωραία.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.