Header Ads

Ντοματοκεφτέδες με τυρί

Ντοματοκεφτέδες με τυρί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένας πολύ νόστιμος μεζές, που φτιάχνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, με πιο ξακουστό όμως, αυτόν της Σαντορίνης, επειδή φτιάχνεται με το ντόπιο ντοματάκι που υπάρχει στο νησί και του δίνει εξαιρετική νοστιμιά και γεύση. 
Με τυράκια ή νηστίσιμοι, είναι ωραιότατοι!


Ντοματοκεφτέδες τηγανιτοί με φέτα και κεφαλοτύρι


Υλικά

•    4 - 5 ώριμες και σφιχτές ντομάτες (περίπου 1 κιλό)
•    2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
•    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•    10 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
•    1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
•    150 γραμ. φέτα τρίμμα (1 κούπα)
•    50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο (½ κούπα)
•    1 - 2 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα
•    ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
•    ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
•    1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
•    1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•    10 - 12 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Ντοματοκεφτέδες με τυρί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ντοματοκεφτέδες με τυρί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε, τις στίβουμε ελαφρά και τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο, να στραγγίξουν.
Βάζουμε τις ντομάτες σ᾿ ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τ’ ανακατεύουμε καλά μ᾿ ένα κουτάλι για να ενωθούν.
Ντοματοκεφτέδες με τυρί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ντοματοκεφτέδες με τυρί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τέλος, ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι (όσο χρειαστεί), ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
Σ᾿ ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και μ᾿ ένα κουτάλι ρίχνουμε προσεκτικά το χυλό να τηγανιστεί.
Ντοματοκεφτέδες με τυρί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ντοματοκεφτέδες με τυρί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές και τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν και στη συνέχεια τους σερβίρουμε.

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε υλικά, ανάλογα με τα γούστα μας, ακόμα και να τους κάνουμε νηστίσιμους, αν δεν βάλουμε τυριά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια