Ο φρέσκος ή κατεψυγμένος ακέφαλος βακαλάος, τα μπακαλούδια, όπως τα ᾿λεγε η γιαγιά μου, είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο ψάρι. Επειδή δεν έχει πολλά κόκκαλα, είναι ότι πρέπει για να μάθουν τα παιδιά ν' αγαπάνε τα ψάρια.
Μπορούμε να τα κάνουμε και βραστά, αλλά τηγανιτά είναι το κάτι άλλο.
Υλικά
• 1 κιλό βακαλάους (φρέσκους ή ακέφαλους κατεψυγμένους)
• αλάτι
• αλεύρι για το τηγάνισμα
• λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μπορούμε να τα κάνουμε και βραστά, αλλά τηγανιτά είναι το κάτι άλλο.
Βακαλάος ή γάδος τηγανητός
Υλικά
• 1 κιλό βακαλάους (φρέσκους ή ακέφαλους κατεψυγμένους)
• αλάτι
• αλεύρι για το τηγάνισμα
• λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους βακαλάους από τα λέπια και αφαιρούμε τα εντόσθια και
τη μαύρη μεμβράνη, ή αλλιώς ζητάμε από τον ψαρά να μας τα καθαρίσει. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε. Έπειτα τα κόβουμε σε κομμάτια και τ᾿ αλατίζουμε προσεκτικά. |
|
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, αλευρώνουμε τα ψάρια, τα
τινάζουμε λίγο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, γύρω - γύρω. Άφθονο λεμόνι και είμαστε έτοιμοι. Τους ταιριάζει πάρα πολύ η μαγιονέζα. |
1 Σχόλια
Πατρινά μπακαλούδια τηγανητά και σκορδαλίτσα.Με αυτά μεγαλώσαμε!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.