Header Ads

Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα

Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η ιδέα γι᾿ αυτό το παγωτό, είναι της φίλης μου της Άννας, που κατάφερε να συνδυάσει την απόλαυση, με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζονται τα παιδιά.
Βάζοντας ταχίνι, μέλι, γάλα και αμύγδαλα, δημιούργησε αυτό το καταπληκτικό σε γεύση, υγιεινό παγωτό!

 

Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα

Υλικά

•    350 γραμ. ταχίνι
•    2 κουτ. σούπας μέλι
•    250 γραμ. φυτική ή ζωική κρέμα γάλακτος
•    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•    1 κουτί γάλα εβαπορέ
•    400 γραμ. γάλα φρέσκο
•    100 γραμ. ασπρισμένα, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
•    1 πρέζα αλάτι
•    μέλι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   
Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χτυπάμε σ᾿ ένα μπολ την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγύ.
Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το ταχίνι, το μέλι και το αλάτι.
Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα χτυπάμε όλα μαζί για 5', χαμηλώνουνε το μίξερ, προσθέτουμε το εβαπορέ και το φρέσκο γάλα και τα χτυπάμε για άλλα 10'.
Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τ᾿ αδειάζουμε σε μπολ με καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60' - 90', μέχρι ν᾿ αρχίσει να σφίγγει.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε για 5' και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για άλλα 60' - 90'.
Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία συνολικά τέσσερις με πέντε φορές.
Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Την τελευταία φορά, αφού το χτυπήσουμε, ρίχνουμε μέσα στο παγωτό τα χοντροκομμένα αμύγδαλα (αφού κρατήσουμε λίγα) και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.

Το πασπαλίζουμε με τ᾿ αμύγδαλα που κρατήσαμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 - 8 ώρες περίπου, να παγώσει καλά.

Αφού παγώσει αν θέλουμε, όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με μέλι.


-- Η φίλη μου η Άννα, το ονομάζει παγωτό χαλβάς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια