Η ιδέα γι᾿ αυτό το παγωτό, είναι της φίλης μου της Άννας, που κατάφερε να συνδυάσει την απόλαυση, με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζονται τα παιδιά.
Βάζοντας ταχίνι, μέλι, γάλα και αμύγδαλα, δημιούργησε αυτό το καταπληκτικό σε γεύση, υγιεινό παγωτό!
Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Υλικά
• 350 γραμ. ταχίνι
• 2 κουτ. σούπας μέλι
• 250 γραμ. φυτική ή ζωική κρέμα γάλακτος
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ
• 400 γραμ. γάλα φρέσκο
• 100 γραμ. ασπρισμένα, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
• 1 πρέζα αλάτι
• μέλι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζοντας ταχίνι, μέλι, γάλα και αμύγδαλα, δημιούργησε αυτό το καταπληκτικό σε γεύση, υγιεινό παγωτό!
Παγωτό με ταχίνι μέλι και αμύγδαλα
Υλικά
• 350 γραμ. ταχίνι
• 2 κουτ. σούπας μέλι
• 250 γραμ. φυτική ή ζωική κρέμα γάλακτος
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ
• 400 γραμ. γάλα φρέσκο
• 100 γραμ. ασπρισμένα, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
• 1 πρέζα αλάτι
• μέλι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σ᾿ ένα μπολ την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγύ. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το ταχίνι, το μέλι και το αλάτι. |
|
Τα χτυπάμε όλα μαζί για 5', χαμηλώνουνε το μίξερ, προσθέτουμε το εβαπορέ και το φρέσκο γάλα και τα χτυπάμε για άλλα 10'. | |
Τ᾿ αδειάζουμε σε μπολ με καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60' - 90', μέχρι ν᾿ αρχίσει να σφίγγει. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε για 5' και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για άλλα 60' - 90'. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία συνολικά τέσσερις με πέντε φορές. |
|
Την
τελευταία φορά, αφού το χτυπήσουμε, ρίχνουμε μέσα στο παγωτό τα
χοντροκομμένα αμύγδαλα (αφού κρατήσουμε λίγα) και τ᾿
ανακατεύουμε καλά. Το πασπαλίζουμε με τ᾿ αμύγδαλα που κρατήσαμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 - 8 ώρες περίπου, να παγώσει καλά. Αφού παγώσει αν θέλουμε, όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με μέλι. -- Η φίλη μου η Άννα, το ονομάζει παγωτό χαλβάς. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.