Πρόκειται για το ωραιώτερο σπιτικό παγωτό που υπάρχει!
Με καταπληκτική υφή και υπέροχη γεύση βύσσινο, εξαιρετικά απολαυστικό και γεμάτο γιαούρτι.
Θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά σας και θα γίνει το αγαπημένο σας!
Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 450 γραμ. βύσσινο γλυκό του κουταλιού (μαζί με το σιρόπι)
• 250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% - 36%
• 150 γραμ. ζάχαρη
• 50 γραμ. νερό
• 1 πρέζα αλάτι
• σιρόπι βύσσινο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Με καταπληκτική υφή και υπέροχη γεύση βύσσινο, εξαιρετικά απολαυστικό και γεμάτο γιαούρτι.
Θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά σας και θα γίνει το αγαπημένο σας!
Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Παγωτό γιαούρτι με βύσσινο γλυκό, χωρίς αυγά
Υλικά
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 450 γραμ. βύσσινο γλυκό του κουταλιού (μαζί με το σιρόπι)
• 250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% - 36%
• 150 γραμ. ζάχαρη
• 50 γραμ. νερό
• 1 πρέζα αλάτι
• σιρόπι βύσσινο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε το γλυκό του κουταλιού σε σουρωτήρι να στραγγίσει και κρατάμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, για 2' από την ώρα που θα πάρει βράση και φτιάχνουμε ένα σιρόπι. |
|
Όταν παγώσει το σιρόπι, χτυπάμε σ᾿ ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, σε ελαφριά σαντιγύ. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιρόπι που φτιάξαμε, το σιρόπι από το βύσσινο που στραγγίσαμε και το αλάτι. |
|
Τα χτύπαμε όλα μαζί για 5', τ᾿ αδειάζουμε σε μπολ με καπάκι και
βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 40'. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε για 5' και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για άλλα 40'. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία, συνολικά τέσσερις - πέντε φορές. Την τελευταία φορά που θα το χτυπήσουμε, πριν ξεκινήσουμε, ρίχνουμε μέσα στο παγωτό το μισό βύσσινο. |
|
Αφού το χτυπήσουμε με τα βύσσινα, στο τέλος, απλώνουμε και τα άλλα μισά από
πάνω. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες περίπου, να παγώσει καλά. |
|
Αφού παγώσει, αν θέλουμε, το σερβίρουμε και το περιχύνουμε με σιρόπι βύσσινο. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.