Τις πατάτες, όπως και να τις μαγειρέψουμε, δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος που να μην του αρέσουν.
Ειδικά αν είναι ψημένες στο φούρνο, με αρωματικά και σπιτικό ζωμό, τότε μιλάμε για το τέλειο συνοδευτικό για τα κρέατά μας, που όμως τρώγεται θαυμάσια και σκέτο.
Υλικά
• 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
• 1 κρασοπότηρο ζωμό κρέατος ή νερό
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
• 1 κουτ. γλυκού βούτυρο ή φυτίνη
• ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 4 - 5 φύλλα φασκόμηλο
• 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
Σε ένα πυρέξ ή ταψί, κόβουμε και ρίχνουμε τις πατάτες.
Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε μια άκρη ρίχνουμε το ζωμό και κουνάμε το πυρέξ να πάει παντού.
Ψήνουμε για 1΄ και 30΄ περίπου, έως ότου ροδίσουν οι πατάτες και πιεί τα υγρά του.
Τρώγονται σκέτες, ή συνοδεύουν κρεατικά, ψάρια, ή πουλερικά.
Μερίδες: 4
Ειδικά αν είναι ψημένες στο φούρνο, με αρωματικά και σπιτικό ζωμό, τότε μιλάμε για το τέλειο συνοδευτικό για τα κρέατά μας, που όμως τρώγεται θαυμάσια και σκέτο.
Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και φασκόμηλο
Υλικά
• 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
• 1 κρασοπότηρο ζωμό κρέατος ή νερό
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
• 1 κουτ. γλυκού βούτυρο ή φυτίνη
• ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 4 - 5 φύλλα φασκόμηλο
• 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
Σε ένα πυρέξ ή ταψί, κόβουμε και ρίχνουμε τις πατάτες.
Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε μια άκρη ρίχνουμε το ζωμό και κουνάμε το πυρέξ να πάει παντού.
Ψήνουμε για 1΄ και 30΄ περίπου, έως ότου ροδίσουν οι πατάτες και πιεί τα υγρά του.
Τρώγονται σκέτες, ή συνοδεύουν κρεατικά, ψάρια, ή πουλερικά.
Μερίδες: 4
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.