Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα
Απ᾿ τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, που αρέσει και σε όλους τους φίλους μου.
Οι πιπεριές, τα μανιτάρια και η μπύρα, δημιουργούν ένα συνδυασμό, καταπληκτικό.
Φτιάξτε το και χαρείτε το!



 



Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα

Υλικά

•    1 κοτόπουλο, περίπου 1½ κιλό, σε μερίδες
•    1 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
•    3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
•    1 καρότο σε χοντρές φέτες
•    1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
•    1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
•    1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
•    1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες
•    100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
•    330 γρ. μπύρα (1 κουτάκι)
•    ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    λίγο κίμινο
•    λίγο μπαχάρι
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Από βραδύς, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, το βάζουμε σ᾿ ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαρινάδα, (η συνταγή της μαρινάδας Εδώ) και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα.
Πριν το μαγειρέψουμε το βγάζουμε και το πλένουμε καλά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (πλασωτέ), σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
Όταν σοταριστεί από τη μια μεριά, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4'- 5'.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μπύρα προσεχτικά (να μην αφρίσει), τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα του.

Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ριζότο.


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους