Οι φλογέρες με υποβρύχιο, είναι ένα πολύ ωραίο γλυκό, από αυτά που εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους, αλλά πολύ περισσότερο με τη γεύση τους. Γίνονται πάρα πολύ εύκολα και δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας.
Η γιαγιά μου τις έφτιαχνε συνήθως τα Χριστούγεννα.
Δοκιμάστε τις οπωσδήποτε!
Υλικά
• 500 γραμ. αμυγδαλόψυχα ασπρισμένη και κοπανισμένη
• 500 γραμ. βανίλια υποβρύχιο με γεύση μαστίχας Χίου (αν βρείτε)
• 1 βανιλίνη
• 2 ασπράδια αυγών
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• ροδόνερο ή ούζο για ψέκασμα
• ζάχαρη άσπρη για επικάλυψη
• φυτίνη ή βούτυρο λιωμένο, για τα φύλλα
Εκτέλεση
Η γιαγιά μου τις έφτιαχνε συνήθως τα Χριστούγεννα.
Δοκιμάστε τις οπωσδήποτε!
Φλογέρες με βανίλια υποβρύχιο και αμύγδαλα
Υλικά
• 500 γραμ. αμυγδαλόψυχα ασπρισμένη και κοπανισμένη
• 500 γραμ. βανίλια υποβρύχιο με γεύση μαστίχας Χίου (αν βρείτε)
• 1 βανιλίνη
• 2 ασπράδια αυγών
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• ροδόνερο ή ούζο για ψέκασμα
• ζάχαρη άσπρη για επικάλυψη
• φυτίνη ή βούτυρο λιωμένο, για τα φύλλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τ᾿ ασπράδια μαρέγκα. Λιώνουμε την βανίλια σε μπεν μαρί. (Αν είναι σκληρή η βανίλια, τη βάζουμε με το κουτί της σε ζεστό νερό να μαλακώσει, κι έπειτα την λιώνουμε στο μπεν μαρί). |
|
Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τ᾿ αμύγδαλα, την βανιλίνη, τη λιωμένη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. | |
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και με μια σπάτουλα ή με τα χέρια, την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα. | |
Παίρνουμε το φύλλο, το ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας, το κόβουμε σε τρία ίσια, κοντόχοντρα κομμάτια και τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν. | |
Έπειτα παίρνουμε ένα - ένα τα κομμένα φύλλα, τα βουτυρώνουμε (μ᾿ ένα πινέλο) και βάζουμε στη μια άκρη τους, μια κουταλιά της σούπας (όχι γεμάτη), γέμιση. | |
Διπλώνουμε τις δυο μακρόστενες πλευρές προς τα μέσα (για να μη χυθεί η γέμιση) και τα τυλίγουμε σε ρολό. | |
Τα αραδιάζουμε σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα, (το ξέβαθο ταψί της κουζίνας) και τα βουτυρώνουμε καλά, από πάνω. | |
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 15'- 20' περίπου, μέχρι να ροδίσουνε καλά. Όταν τα βγάλουμε απ᾿ το φούρνο, (χωρίς να καθυστερήσουμε), τα ψεκάζουμε αμέσως με ροδόνερο, τα ξεκολλάμε από το ταψί με μια σπάτουλα, τα βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Τεμάχια: 25 - 26 περίπου -- Τους κρόκους των αυγών, μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε τυρόπιτα, να τους κάνουμε ομελέτα ή μπορούμε να τους φυλάξουμε για δυο - τρεις μέρες στο ψυγείο. |
2 Σχόλια
Διατηρούνται μερικές μέρες ή είναι για άμεση κατανάλωση ?
ΑπάντησηΔιαγραφήAlexs μου, κλεισμένες αεροστεγώς σε μπολ, διατηρούνται 5 - 6 μέρες.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.