Header Ads

Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ

Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένας λίγο διαφορετικός τρόπος, για να φτιάξουμε ένα "ζουμερό" και πάρα πολύ νόστιμο σουφλέ.
Είναι εύκολο, γρήγορο στην παρασκευή του και με σίγουρη επιτυχία.
Δοκιμάστε το με την πρώτη ευκαιρία και είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε με τη γεύση του.



Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ


Υλικά

•    400 γραμ. λαζάνια
•    250 γραμ. τυρί γκούντα
•    250 γραμ. τυρί ρεγκάτο
•    250 γραμ. κασέρι
•    1 μικρή κρέμα γάλακτος
•    5 φέτες πάριζα
•    5 φέτες μπέικον

•    2 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο ή μαλακή μαργαρίνη ή φυτίνη
 
   Για τη μπεσαμέλ

•    1 λίτρο γάλα φρέσκο
•    7 - 8 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
•    3 - 4
κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο ή μαλακή μαργαρίνη ή φυτίνη
•    3 αυγά
•    λίγο μοσχοκάρυδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι (άσπρο, αν έχετε)
•    4
κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα λαζάνια και τα βράζουμε το μισό χρόνο, απ᾿ αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία τους, περίπου 3'- 4' λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές φυτίνη, ρίχνουμε τα λαζάνια και τα ανακατεύουμε.

Τρίβουμε τα τυριά και κόβουμε σε κύβους την πάριζα και το μπέικον.
Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αδειάζουμε τα λαζάνια σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, ρίχνουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, την πάριζα, το μπέικον και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.
Τα απλώνουμε να πάνε παντού και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Σ᾿ ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε λίγο απ᾿ το γάλα και διαλύουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τ᾿ αυγά ελαφρά χτυπημένα,
τις 3 - 4 κουταλιές βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα, με ξύλινη σπάτουλα, για να μην σβολιάσει και φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. (Σε περίπτωση που μας σβολιάσει η μπεσαμέλ, τη χτυπάμε για λίγο, με το μίξερ χειρός).
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και είμαστε έτοιμοι.

Περιχύνουμε με τη κρέμα τα λαζάνια, την απλώνουμε καλά και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C, στην τελευταία σχάρα, για 40'- 50', μέχρι να ροδοκοκκινίσει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια