Από τους πιο νόστιμους τρόπους για να φτιάξουμε το κουνουπίδι και χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα μας.
Γίνεται εξαιρετικά ωραίο, τόσο που ακόμα και τα παιδιά, δεν λένε όχι να το δοκιμάσουν.
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
• 1 κουνουπίδι
• 2 καρότα
• 2 κρεμμύδια
• 1 πατάτα
• αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• ελαιόλαδο
• μαγιονέζα
Εκτέλεση
Γίνεται εξαιρετικά ωραίο, τόσο που ακόμα και τα παιδιά, δεν λένε όχι να το δοκιμάσουν.
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!
Κουνουπίδι βραστό σαλάτα με καρότα και κρεμμύδια
Υλικά
• 1 κουνουπίδι
• 2 καρότα
• 2 κρεμμύδια
• 1 πατάτα
• αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• ελαιόλαδο
• μαγιονέζα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά, τα καρότα, τα κρεμμύδια και την πατάτα. Έπειτα καθαρίζουμε το κουνουπίδι απ᾿ τα εξωτερικά φύλλα, (τα εσωτερικά που είναι τρυφερά, τα βράζουμε μαζί). Το πλένουμε πολύ καλά, το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το σκληρό μέρος απ᾿ το κοτσάνι. Βάζουμε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα, (με το σκληρό προς τα κάτω), σε αλατισμένο νερό που βράζει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. |
|
Σιγοβράζουμε
με το καπάκι για 20' - 25' λεπτά, από την ώρα που θ΄ αρχίσει ο βρασμός,
ανάλογα με το μέγεθος που έχει το κουνουπίδι μας. Πρέπει να προσέξουμε να μην το παραβράσουμε, αλλά να μαλακώσει και να μη μας λιώσει. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και τ᾿ αφήνουμε να κρυώσουν. Τα σταγγίζουμε, τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το λάδι, το χυμό από το λεμόνι. Το σερβίρουμε με μαγιονέζα. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.