Header Ads

Αχλάδι λικέρ παραδοσιακό

Αχλάδι λικέρ παραδοσιακό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρκετά χρόνια πίσω, το βρίσκαμε σε όλα τα σπίτια να κατέχει την πρώτη θέση στις παλιές σερβάντες, παραδίπλα στο λικέρ βύσσινο και το βάζο με το γλυκό σταφύλι.
Ένα σπιτικό δροσερό λικέρ, με καταπληκτική γεύση και εξαιρετικό άρωμα, πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξετε.

Αχλάδι λικέρ εύκολο

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά για 1,2 λίτρα ποτό


•   4 - 5 (600 γρ.) αχλάδια Santa Maria ή κοντούλα
•   700 γραμ. τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, κονιάκ ή βότκα
•   2 κουτ. σούπας ζάχαρη

•   350 γραμ. νερό
•   400 γραμ. ζάχαρη
•   2 -3 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες, τα βάζουμε σ’ ένα καθαρό, γυάλινο βάζο και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη και το τσίπουρο.
Αχλάδι λικέρ παραδοσιακό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αχλάδι λικέρ παραδοσιακό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το σφραγίζουμε, το ανακινούμε ελαφρά και το αφήνουμε για 3 - 4 ημέρες σε ξηρό και σκιερό μέρος, αναδεύοντάς το για να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια βάζουμε το σιρόπι να βράσει, ενώ παράλληλα σουρώνουμε το ποτό κι αφήνουμε τα αχλάδια να στραγγίσουν.
Αχλάδι λικέρ παραδοσιακό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αχλάδι λικέρ παραδοσιακό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν βράσει το σιρόπι για 3 - 4 λεπτά, βάζουμε μέσα τα αχλάδια και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί, για 3 - 4 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να παγώσει τελείως, αφαιρούμε τ' αχλάδια, και το ρίχνουμε στο βάζο με το αλκοόλ.
Αχλάδι λικέρ παραδοσιακό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αχλάδι λικέρ παραδοσιακό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σφραγίζουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε σκιερό μέρος, για 10 μέρες περίπου, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Όταν είναι έτοιμο το λικεράκι μας το ανοίγουμε, δοκιμάζουμε, κι αν μας αρέσει η έντασή του, το περνάμε από φίλτρο του καφέ για να καθαρίσει.
Έπειτα το μεταφέρουμε σε καθαρά μπουκάλια, κι αν χρειαστεί το ξανασουρώνουμε.
Το απολαμβάνουμε παγωμένο.

Δείτε επίσης: Λικέρ Αχλάδι γρήγορο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια