Header Ads

Σουβλάκια Λαχανικών

Σουβλάκια Λαχανικών - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χωρίς λουκάνικα είναι Το νηστίσιμο μεζεδάκι! 
Συνδυάζουμε φτιάχνοντας τα σουβλάκια μας, διάφορα λαχανικά, πολύ φρέσκα, όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές διάφορες, καρότα, κρεμμύδια, μανιτάρια, κ.ά. και συνοδεύουμε μ᾿ αυτά, τα ψητά μας.


Νόστιμα Σουβλάκια Λαχανικών


Υλικά

•   1 μελιτζάνα μακρόστενη κομμένη σε 8 φέτες
•   1 κολοκυθάκι, κομμένο σε 8 φέτες
•   1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 8
•   4 μανιτάρια κομμένα στα 2
•   1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε 8 κομμάτια
•   1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε 8 κομμάτια
•   1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε 8 κομμάτια

Για τη μαρινάδα
 

•   ¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
•   ½ λεμόνι (το χυμό του)
•   ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
•   ½
κουτ. γλυκού ρίγανη
•   1 κουτ. σούπας γεμάτη μουστάρδα υγρή
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά που έχουμε διαλέξει.
Τα περνάμε σε καλαμάκια εναλλάξ και όταν τελειώσουν, τα τοποθετούμε σε μακρόστενο μπολ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τ᾿ αφήνουμε μέσα στο υγρό, 1 ώρα τουλάχιστον, γυρίζοντάς τα μερικές φορές.
Σουβλάκια Λαχανικών - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σουβλάκια Λαχανικών - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απ᾿ όλες τις πλευρές.

Εναλλακτικά, μπορούμε να μην τα βάλουμε σε καλαμάκια, αλλά να τα ψήσουμε σε σχάρα.

Φτιάχνουμε μια σάλτσα μουστάρδας χτυπώντας, μουστάρδα υγρή, ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, τα περιχύνουμε και τα σερβίρουμε.

-- Μπορούμε αν θέλουμε, για περισσότερη γεύση, να προσθέσουμε ενδιάμεσα απ᾿ τα λαχανικά, κομμάτια κεφαλοτύρι ή χαλούμι και να απογειώσουμε τη γεύση τους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια