Header Ads

Χοιρινό μπουτάκι κλέφτικο

Χοιρινό μπουτάκι κλέφτικο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το μόνο που μπορώ να πω γι' αυτό το φαγητό, είναι ότι θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας.
Είτε το συνοδέψετε με καλό σπιτικό κρασί, είτε προτιμήσετε μια καλά παγωμένη μπυρίτσα, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε καλή παρέα. 
Δοκιμάστε το και είναι σίγουρο ότι θα με θυμηθείτε!


Χοιρινό μπουτάκι κλέφτικο


Υλικά

•   1  μπούτι χοιρινό ψαχνό περίπου 1½ κιλό
•   100 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
•   2  σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•   1  πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•   1  πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
•   1  κρεμμύδι μέτριο σε ροδέλες
•   3  λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
•   5 - 6  πατάτες κυδωνάτες
•   φυτίνη ή ελαιόλαδο για να το αλείψουμε
•   αλατοπίπερο
•   λίγο θυμάρι
•   1 - 2  λαδόκολλες για το τύλιγμα
•   αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το σκουπίζουμε να είναι στεγνό.
Το βάζουμε σ᾿ ένα μπολ, το αλείφουμε με τη φυτίνη γύρω - γύρω και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. (Η ποσότητα του αλατοπίπερου εξαρτάται από το πόσο πικάντικο το θέλουμε).
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, και τ᾿ ανακατεύουμε όλα μαζί, τα σκεπάζουμε και τ᾿ αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Χοιρινό μπουτάκι κλέφτικο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χοιρινό μπουτάκι κλέφτικο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Απλώνουμε την λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, (και τα ζουμιά, αν έχει βγάλει).
Συνεχίζουμε τυλίγοντάς τα, μέσα στην  λαδόκολλα, (Εάν χρειαστεί βάζουμε και δεύτερη).
Έπειτα το τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, πάνω - κάτω στις αντιστάσεις, για 3 ώρες περίπου.
Χοιρινό μπουτάκι κλέφτικο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χοιρινό μπουτάκι κλέφτικο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Περίπου στη 1½ ώρα, το γυρίζουμε απ᾿ την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε προσεκτικά. Αν δεν έχει ροδίσει το ξαναβάζουμε στο φούρνο, με ανοιχτή την λαδόκολλα και το ξεροψήνουμε, όσο μας αρέσει.

Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε και σε ατομικά πουγκιά, χωρίς αλουμινόχαρτο και νερό στο ταψί.

Μερίδες: 4


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. καλημέρα! μπορώ αντί για λιαστή ντομάτα να βάλω κανονική ή να την παραλείψω τελείως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν θέλουμε/έχουμε λιαστή ντομάτα μπορούμε να την παραλείψουμε ή να βάλουμε 1 κανονική ντομάτα, που θα την στύψουμε όσο περισσότερο γίνεται, για να μην βγάλει ζουμιά στο φαγητό.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.