Header Ads

Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Γίνεται ένα ωραιότατο παντεσπάνι, που χωρίζεται εύκολα σε δύο ή τρία οριζόντια κομμάτια, για να φτιάξουμε καταπληκτικά γλυκά.
Αν το αρωματίσουμε μ᾿ ένα λικέρ και απλώσουμε πάνω σαντιγύ και φράουλες, έχουμε μια γρήγορη, αλλά πάρα πολύ ωραία τούρτα.



Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες

Υλικά

•    3 αυγά
•    1 νεροπότηρο ζάχαρη (240 γρ.)
•    2 νεροπότηρα αλεύρι που φουσκώνει (300 γρ.)
•    1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
•    160 γρ. μαργαρίνη
•    400 γρ. φράουλες, ελαφρά χτυπημένες στο μούλτι
•    ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
•    μαρμελάδα φράουλα για τη γέμιση (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Χωρίζουμε τ᾿ ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Έπειτα χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, για 4' - 5', μέχρι το μείγμα ν᾿ ασπρίσει και να κρεμώσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τους κρόκους και το ξύσμα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Όταν ενσωματωθούν, ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Τέλος ρίχνουμε τις φράουλες, σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε καλά, με μια μαρίζ.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Σ᾿ ένα ταψί Ν° 26 ή 28 (διαμ. 26 ή 28), στρώνουμε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα, απλώνοντάς το παντού.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντεσπάνι φράουλας βάση για τούρτες
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C στον αέρα, για 60' περίπου.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, τρυπώντας το γλυκό στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα, κι αν βγει στεγνή είναι εντάξει.

Αφού παγώσει το παντεσπάνι, μετά από δύο τουλάχιστον ώρες, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το κόβουμε οριζόντια με μεγάλο μαχαίρι, ή με μια κλωστή.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια