Header Ads

Χοιρινές μπριζόλες με χρωματιστές πιπεριές, μπύρα και μέλι

Χοιρινές μπριζόλες με χρωματιστές πιπεριές, μπύρα και μέλι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένας ωραιότατος τρόπος για να μαγειρέψουμε το χοιρινό, που θα ξετραλάνει αυτούς που τους αρέσουν οι ανατολίτικες γεύσεις, αλλά θα αρέσει πολύ και σ᾿ όλους τους υπόλοιπους.
Το σερβίρουμε σαν κυρίως πιάτο, αλλά μπορούμε να το βγάλουμε και για μεζέ, με παγωμένη μπύρα ή κρασάκι.


Χοιρινές μπριζόλες με χρωματιστές πιπεριές, μπύρα και μέλι


Υλικά

•  5 χοιρινές μπριζόλες
•  1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•  1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•  1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες ή πορτοκαλί
•  1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
•  1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
•  1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα τέσσερα
•  2 φλυτζ. τσαγιού μπύρα, (500 ml)
•  2 κουτ. γλυκού μουστάρδα υγρή
•  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•  1
κουτ. σούπας μέλι
•  θυμάρι - ρίγανη
•  αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση


Χοιρινές μπριζόλες με χρωματιστές πιπεριές, μπύρα και μέλι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χοιρινές μπριζόλες με χρωματιστές πιπεριές, μπύρα και μέλι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά και κοντή κατσαρόλα), βάζουμε τις μπριζόλες και τη μπύρα, (προσεκτικά να μην αφρίσει).
Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι και τη μουστάρδα.
Χοιρινές μπριζόλες με χρωματιστές πιπεριές, μπύρα και μέλι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χοιρινές μπριζόλες με χρωματιστές πιπεριές, μπύρα και μέλι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, αλλά να μείνει με το λάδι του.
 

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, ή ριζότο.

Μερίδες: 5


Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. το φαγητο εγινε τελειο, σε ευχαριστω πολυ για τη συνταγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρα πολυ καλη την εχω υιοθετησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορουμε να το κανουμε κ σε γαστρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί μπορούμε. Μόνο που αν η γάστρα σου κλείνει καλά, να βάλεις τη μισή ποσότητα μπύρας· (εννοείται ότι αν χρειαστεί προσθέτεις λίγη μπύρα ακόμη). Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγες πατάτες.

      Διαγραφή
  4. Μπορουμε ακομα κ σε χυτρα με λιγοτερη μπιρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωρίς να τις ροδισουμε?θα παρουν χρωμα εαν παραλειψουμε το σωταρισμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου σε αυτήν τη συνταγή δεν σωτάρουμε το κρέας στην αρχή (γίνεται πιο ελαφρύ), αλλά αφήνουμε να πάρει όσο χρώμα θέλουμε στο τέλος. Βεβαίως αν εσύ θέλεις, μπορείς να το κάνεις αλλιώς.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.