Ένας ωραιότατος τρόπος για να μαγειρέψουμε το χοιρινό, που θα ξετραλάνει αυτούς που τους αρέσουν οι ανατολίτικες γεύσεις, αλλά θα αρέσει πολύ και σ᾿ όλους τους υπόλοιπους.
Το σερβίρουμε σαν κυρίως πιάτο, αλλά μπορούμε να το βγάλουμε και για μεζέ, με παγωμένη μπύρα ή κρασάκι.
Υλικά
• 5 χοιρινές μπριζόλες
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες ή πορτοκαλί
• 1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
• 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα τέσσερα
• 2 φλυτζ. τσαγιού μπύρα, (500 ml)
• 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα υγρή
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας μέλι
• θυμάρι - ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Το σερβίρουμε σαν κυρίως πιάτο, αλλά μπορούμε να το βγάλουμε και για μεζέ, με παγωμένη μπύρα ή κρασάκι.
Χοιρινές μπριζόλες με χρωματιστές πιπεριές, μπύρα και μέλι
Υλικά
• 5 χοιρινές μπριζόλες
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες ή πορτοκαλί
• 1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
• 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα τέσσερα
• 2 φλυτζ. τσαγιού μπύρα, (500 ml)
• 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα υγρή
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας μέλι
• θυμάρι - ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά και κοντή κατσαρόλα), βάζουμε τις μπριζόλες και τη μπύρα, (προσεκτικά να μην αφρίσει). Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι και τη μουστάρδα. |
|
Σκεπάζουμε
το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να
μαλακώσουν οι μπριζόλες. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, αλλά να μείνει με το λάδι του. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, ή ριζότο. Μερίδες: 5 |
10 Σχόλια
το φαγητο εγινε τελειο, σε ευχαριστω πολυ για τη συνταγη
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη/ε, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.
Διαγραφήπαρα πολυ καλη την εχω υιοθετησει
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη/ε, χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΜπορουμε να το κανουμε κ σε γαστρα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαί μπορούμε. Μόνο που αν η γάστρα σου κλείνει καλά, να βάλεις τη μισή ποσότητα μπύρας· (εννοείται ότι αν χρειαστεί προσθέτεις λίγη μπύρα ακόμη). Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγες πατάτες.
ΔιαγραφήΜπορουμε ακομα κ σε χυτρα με λιγοτερη μπιρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι μπορούμε.
ΔιαγραφήΧωρίς να τις ροδισουμε?θα παρουν χρωμα εαν παραλειψουμε το σωταρισμα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου σε αυτήν τη συνταγή δεν σωτάρουμε το κρέας στην αρχή (γίνεται πιο ελαφρύ), αλλά αφήνουμε να πάρει όσο χρώμα θέλουμε στο τέλος. Βεβαίως αν εσύ θέλεις, μπορείς να το κάνεις αλλιώς.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.