Header Ads

Παγωτό παρφαί φράουλα

Παγωτό παρφαί φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καταπληκτικό παγωτό με κομμάτια φράουλας και καβουρντισμένα αμύγδαλα, που κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί.
Φτιάξτε το και απολαύστε τις αντιδράσεις, αυτών που θα το δοκιμάσουν.
Θα ξετρελάνει εσάς και τα παιδιά σας.

Παγωτό με φράουλα γλυκό και καβουρντισμένα αμύγδαλα


Υλικά

•   250 γραμ. φυτική σαντιγύ
•   1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•   1 μικρή κρέμα γάλακτος ( 200ml.), 35% ή 36%
•   200 γραμ. γλυκό φράουλα, χοντροκομμένη (μαζί με το σιρόπι)
•   50 - 70 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ασπρισμένα
•   1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.).
Παγωτό παρφαί φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό παρφαί φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ μαζί με την κρέμα γάλακτος για 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 5΄.
Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 50' - 60΄.
Παγωτό παρφαί φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό παρφαί φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5΄ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 50'- 60΄.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 50'- 60΄ και πάλι.

Έπειτα το βγάζουμε και το χτυπάμε για 5΄, ρίχνουμε μέσα το γλυκό με το σιρόπι, τα αμύγδαλα, συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ακόμη και το βάζουμε κατάψυξη.
Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Το σερβίρουμε με σιρόπι και γλυκό φράουλα.

Δείτε επίσης: Παγωτό γιαούρτι με φράουλες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια