Για μας τους μεγαλύτερους, οι μυρωδιές από τα τηγανιτά κολοκύθια, αλλά και τις μελιτζάνες, είναι συνώνυμα με τα καλοκαιρινά βραδάκια, σε γειτονιές με ανοιχτά παράθυρα και χαρούμενες φωνές παιδιών.
Ανακατεμένες με άρωμα από αγιόκλημα και γιασεμί, να σου «σπάνε» τη μύτη.Κολοκυθάκια αλευρωμένα τηγανιτά
Υλικά
• 5 κολοκυθάκια
• 2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
• ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
• αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες, τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ή σε ροδέλες και τα αλατίζουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά. |
|
Αλευρώνουμε απ᾿ τις δυο πλευρές τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε στο λάδι. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε αμέσως. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.